News

Scandal amoros într-o biserică din Argeș. O enoriașă susține că preotul și-a înșelat soția

O femeie a fost reținută în Argeș după ce a încercat să-l șantajeze pe preotul din sat, după ce acesta și-ar fi înșelat soția.
23.02.2023 | 19:41
Scandal amoros intro biserica din Arges O enoriasa sustine ca preotul sia inselat sotia
Preot șantajat. Foto: Creștinortodox
ADVERTISEMENT

Femeia a fost reținută sub acuzația de șantaj, după ce i-a solicitat preotului să demisioneze. În caz contrar i-a promis că va publica imagini cu el alături de o altă femeie, care nu este soția sa. Părintele a refuzat, astfel că fotografiile au fost făcute publice.

Preot dintr-un sat din Argeș, șantajat de o enoriașă

Femeia a fost reținută sub acuzația de șantaj, potrivit anunțului oficial al Inspectoratului de Poliție Județean Argeș. ”Din cercetări, s-a stabilit că, în cursul lunii iulie 2022, femeia în cauză ar fi ameninţat un bărbat cu privire la transmiterea în spaţiul public a unor imagini cu caracter compromiţător, în care persoana vătămată apărea împreună cu o altă femeie, dacă nu îşi va da demisia din funcţia pe care o deţinea.

ADVERTISEMENT

Ulterior, ameninţările au fost puse în aplicare, la scurt timp fiind publicate fotografiile în cauză”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş. Femeia în vârstă de 51 de ani locuiește în comuna Băbana, acolo unde slujește preotul, , conform Știripesurse.ro.

Potrivit News.ro, femeia era nemulțumită de mai multă vreme de comportamentul preotului din localitate. Se pare că femeia obținuse dintr-un loc necunoscut imagini în care preotul apare alături de o altă femeie, care nu e soția sa, în ipostaze intime.

ADVERTISEMENT

Dezamăgită de descoperirea făcută, femeia i-a cerut cu vehemență preotului să demisioneze, însă acesta a refuzat. În cele din urmă fotografiile au fost făcute publice. Cert e că femeia a ajuns să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cazul aduce aminte de amantlâcul dintr-o comună ieșeană, unde o tânără de 26 de ani i-a sucit mințile unui preot, pe care l-a îndepărtat de familie. Și aici a fost vorba de șantaj, însă din partea soțului încornorat.

ADVERTISEMENT

Asta, după ce și-a bătut nevasta și a aflat că aceasta se culcase cu preotul din sat, pe care-l îndrăgise încă din clipele spovedaniei. Toată povestea a ieșit la iveală după ce Alexandra, amanta în acest caz, i-a povestit cumnatei tot ce a făcut.

”Am început să vorbesc cu el la spovedanie… Atunci m-a întrebat cum sunt cu soţul meu, dacă avem relaţii, ce facem, cum facem…Nu ştiu de ce, dar i-am spus… Îmi plăcea să vorbesc cu el, să-i povestesc, vedeam că-i place”, i-a transmis Alexandra cumnatei sale. ”S-au iubit pe unde au putut, inclusiv în hoteluri”, a transmis cumnata când a fost anchetată de polițiști.

ADVERTISEMENT

Între timp preotul și-a pierdut locul de muncă. ”În prezent, preotul Bogdan Orzetic nu mai deține funcția administrativă de paroh la Parohia Scobâlțeni. Nu s-a ajuns în punctul în care să fie caterisit. Nu există această decizie în momentul de față, întrucât cazul este încă în analiza consistoriului eparhial. Până la finalizarea analizei situației sale canonice, preotul Bogdan Orzetic este în continuare oprit de la slujirea preoțească”, transmitea Lucian Apopei, director de comunicare al Arhiepiscopiei Iașilor

ADVERTISEMENT
Tags: