Sport

Scandal în DDB. Asociația care ține în viață clubul Dinamo s-a divizat înainte de alegerile ce vor avea loc săptămâna viitoare

La începutul săptămânii viitoare asociația suporterilor-acționari de la Dinamo, DDB, va avea un nou președinte. ”Campania electorală” i-a divizat pe ”câini”.
11.08.2022 | 18:55
Scandal in DDB Asociatia care tine in viata clubul Dinamo sa divizat inainte de alegerile ce vor avea loc saptamana viitoare
Dinamoviștii își vor alege la începutul săptămânii viitoare noul lider al Asociației DDB
ADVERTISEMENT

Suporterii-acționari ai clubului Dinamo au făcut minuni, la propriu, prin programul ”Doar Dinamo București” (DDB) salvând practic de la dispariție al doilea cel mai titrat club de fotbal din România. ”Câinii” se pregătesc de alegeri.

Un candidat a ripostat după felul în care a fost prezentat

Marți, 16 august, Asociația DDB va avea un nou președinte. Primul lider al celei mai mari comunități de suporteri, Cristian Hîldan, a demisionat la începutul acestui an, din cauza numeroaselor scandaluri ivite între suporteri.

ADVERTISEMENT

Mandatul fratelui legendei dinamoviste Cătălin Hîldan, expirase încă din 2020, dar din cauza pandemiei de coronavirus și a problemelor cu care s-a confruntat clubul, alegerile au fost amânate în mai multe rânduri.

Adrian Sterpu și Eduard Galan vizează funcția supremă în DDB. Primul a fost președintele filialei din Spania a programului Doar Dinamo București. Cel de al doilea este membru activ în filiala DDB Brașov.

ADVERTISEMENT

Nici unul, nici celălalt, nu au de partea lor masa compactă a suporterilor dinamoviști. De altfel, între susținătorii celor doi candidați au apărut momente tensionate, Sterpu fiind acuzat de lucruri extrem de grave și că ar fi susținut de Nicolae Badea, fost acționar la gruparea din Ștefan cel Mare.

”În această campanie am spus că doresc o luptă corectă, cinstită, observ însă că tratamentul primit de candidați este unul total diferit. Personal, mi-au fost cenzurate postări pe grupurile controlate de DDB. Apoi, se insinuează faptul că relația mea cu domnul Badea îmi creează avantaje în relația cu presa.

ADVERTISEMENT

Eu discut cu domnii Badea, Dinu și Serdean pentru că ei sunt acționari ai clubului, iar dacă ajung președinte al programului DDB va trebui să interacționez cu ei datorită funcției.

De asemenea, aflu că «foarte multă lume se plânge că orice convorbire cu mine este înregistrată». Orice cetățean are dreptul să își înregistreze convorbirile, dar este extrem de ușor să se comită o ilegalitate dacă se fac publice.

ADVERTISEMENT

Eu nu sunt spion, nu am lucrat la SRI cum o fac apropiați ai angajaților lui Dinamo, și nu mă laud că monitorizez persoane cum s-a afirmat acum ceva timp la RadioDinamo1948”, a ripostat Adrian Sterpu, după pe rețelele de socializare fost făcută o prezentare a sa în calitate de candidat la președinția DDB.

Contracandidatul său, Eduard Galan, susținut de DDB Italia, nu a oferit niciun punct de vedere în această dispută, cum de altfel nu a prezentat nici un program sau proiect în ”campania electorală”.

Cine are drept de vot la alegerile DDB

Pentru alegerile de marți nu toți cei aproximativ 15.000 de membrii DDB au drept de vot. Își pot exprima opțiunea și susținerea unui candidat, prin vot, membrii DDB care au cardul activ, adică au achitat la zi contribuția anuală.

De asemenea, orice suporter care a împlinit vârsta de 16 ani cu cel puțin o zi înaintea alegerilor. 14.739 de membrii numără DDB, cea mai mare comunitate de suporteri din fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT