Sport

Scandal în finala de la Hamburg! Petkovic a considerat că arbitrul o favorizează pe Ruse și a chemat supervizorul competiției!

Andrea Petkovic a făcut scandal în meciul cu Ruse. A fost furioasă pe arbitrul de scaun, care a întors o decizie de la linie și nu a vrut să repete punctul.
11.07.2021 | 16:17
Scandal in finala de la Hamburg Petkovic a considerat ca arbitrul o favorizeaza pe Ruse si a chemat supervizorul competitiei
ADVERTISEMENT

Gabriela Ruse a reușit turneul carierei la Hamburg, unde a câștigat primul titlu WTA al carierei. Asta după ce a fost nevoită să parcurgă și calificările în drumul spre trofeu. Finala cu Andrea Petkovic a fost foarte disputată, iar momentele tensionate nu au lipsit.

Punctul prin care Gabriela Ruse a reușit să închidă setul 1 a fost și cel mai controversat al partidei. Iar Andrea Petkovic a contestat vehement decizia lui Tom Sweeney. Prima manșă a fost extrem de echilibrată și a avut nevoie de tiebreak.

ADVERTISEMENT

Andrea Petkovic a făcut scandal în meciul cu Ruse. O decizie a arbitrului de scaun a enervat-o la culme pe jucătoarea din Germania

După ce salvase două mingi de set, Ruse și-a procurat și ea o șansă de a închide manșa. A profitat de ea, cu un pic de ajutor din partea lui Sweeney. De la linie s-a strigat aut la un atac al româncei, dar arbitrul de scaun din Australia a venit să inspecteze urma.

Sweeney i-a explicat lui Petkovic că mingea a prins linia, decizie pe care jucătoarea din Germania a putut cu greu să o accepte. Doar că australianul a mers și mai departe și i-a spus că punctul merge la Ruse.

ADVERTISEMENT

Și astfel, practic, s-a închis primul set, în favoarea româncei. Petkovic a izbucnit imediat și a încercat să îi explice lui Sweeney că anunțul de la linie a venit înainte ca ea să lovească. Astfel că execuția ei a fost influențată.

Andreea Petkovic a chemat și supervizorul turneului pentru a contesta decizia lui Sweeney. Dar nu a avut câștig de cauză

Dar Sweeney a considerat că lovitura reușită de Gabriela Ruse era imposibil de returnat. Astfel că și-a menținut poziția de a-i oferi punctul româncei. Petkovici a insistat să vorbească cu supervizorul turneului.

ADVERTISEMENT

„Nu, nu se poate! Arbitrul de linie a strigat out înainte ca eu să lovesc mingea. Cum să nu fie influențată lovitura mea?”, a insistat Petkovic, atât la arbitrul de scaun, cât și la supervizor.

Doar că inclusiv supervizorul turneului i-a explicat lui Petkovic că decizia arbitrului de scaun nu poate fi schimbată. Așa că Petkovic a fost nevoită să se resemneză că a pierdut primul set, unuol foarte disputat.

ADVERTISEMENT

Gabriela Ruse urcă 65 de locuri în clasamentul WTA, pe 133. Și primește și un cec în valoare de 23.548 dolari

Furioasă, Petkovic a plecat direct spre vestiare și și-a luat o pauză în încercarea de a se calma. I-a prins bine, pentru că a intrat excelent în setul doi, în care a condus cu 3-0, dublu break. Dar Ruse nu a cedat și a reușit să revină. S-a impus în cele din urmă în două manșe, 7-6 (6), 6-4.

După victoria de la Hamburg, cel mai important succes al carierei, Gabriela Ruse urcă 65 de poziții în clasamentul WTA, până pe locul 133. La egalitate de puncte, 613, cu jucătoarea de pe locul 132, Kamilla Rakhimova.

Succesul de la Hamburg vine și cu o excelentă rețetă financiară pentru Gabriela Ruse. Pentru primul ei titlu WTA al carierei, românca primește un cec în valoare de 23.548 de dolari.

ADVERTISEMENT