Fotbal international

Scandal în Spania înainte de prima etapă din La Liga! De ce Real Madrid sau Barcelona nu joacă în weekend. Live

13.09.2020 | 16:44
Scandal in Spania inainte de prima etapa din La Liga De ce Real Madrid sau Barcelona nu joaca in weekend Live
ADVERTISEMENT

Un nou scandal zguduie fotbalul din Spania chiar înainte de prima etapă a noului sezon din La Liga, iar în prim-plan se află cele două foruri conducătoare.

Startul stagiunii, programat în acest weekend, a trebuit să fie schimbat în grabă ca urmare a unei dispute între Federație și Ligă cu privire la meciurile de vineri și luni.

ADVERTISEMENT

Cele două instituții sunt  de mai mult timp în conflict pe această temă, fiecare parte primind hotărâri favorabile de la diferite instanțe.

Programul primei etape din La Liga

Duminică, 13 septembrie

  • Alaves – Betis Sevilla 0-1 (Tello 90+5)
  • Valladolid – Real Sociedad 1-1 (Michel 40 / Lopez 60)
  • Villarreal – Huesca 1-1 (Moreno 68 / Maffeo 43)
  • Valencia – Levante 4-2 (G. Paulista 12, Gomez 40, Vallejo 75, 90+4 / Morales 1, 37)
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 12 septembrie

  • Eibar – Celta Vigo 0-0
  • Granada – Athletic Bilbao 2-0 (Herrera 49, Milla 53)
  • Cadiz – Osasuna 0-2 (Adrian 10, Garcia 79)

Meciurile FC Barcelona – Elche, Real Madrid – Getafe și au fost amânate Atletico Madrid – FC Sevilla.

ADVERTISEMENT

La Liga, zguduită de un nou scandal înaintea primei etape

Acum, chiar în săptămâna în care un nou sezon din La Liga stă să înceapă, site-ul euronews.com a anunțat că cele două foruri au început un nou scandal care afectează programul primei etape.

Campionatul urma să înceapă vineri cu un meci între Granada și Athletic Bilbao, însă federația a forțat ca jocul să fie mutat în weekend, deoarece se opune meciurilor de luni și vineri. Jocul a fost reprogramat după decizia luată miercuri de un judecător din cadrul Comitetul de Competiții al Federației.

ADVERTISEMENT

De asemenea, partida programtă luni între Deportivo Alaves și Betis Sevilla a fost mutat în weekend, la fel ca și câteva meciuri din liga a doua. Liga spaniolă a declarat că va schimba programul de această dată ”pentru a evita daune ireparabile cluburilor afectate de această prostie a federație”.

Liga a adăugat că va continua să lupte pentru a juca luni și vineri și va face apel la Consiliul Sportiv al Națiunii pentru a încerca să mențină neschimbate jocurile din etapa a doua. Liga a declarat că este nedrept ca un judecător al Federației să ia o astfel de hotărâre.

Federația a făcut concesii la sfârșitul sezonului trecut din cauza pandemiei de coronavirus, permițând Ligii să programeze meciuri în cursul săptămânii pentru a garanta că sezonul se poate termina la timp, dar a avertizat că își menține poziția împotriva jocului de luni și vineri.

La Liga începe tot fără spectatori

Liga a considerat că ar putea juca luni și vineri și în acest sezon, deoarece meciurile vor continua să aibă loc fără fani și în conformitate cu protocoale stricte de sănătate. Poziția federației împotriva jocului de luni și vineri se bazează parțial pe reclamațiile din partea asociației jucătorilor din Spania. Liga susține că acele zile sunt importante pentru cei care plătesc drepturile de televiziune.

Președintele federației, Luis Rubiales, și președintele ligii spaniole, Javier Tebas, s-au confruntat în ultimii ani cu mai multe probleme. Un acord de pace a fost încheiat la începutul acestui an, pe fondul pandemiei, dar nu a durat mult până când părțile au început din nou să nu fie de acord.

Doar șapte din cele 10 meciuri din prima rundă vor fi disputate săptămâna aceasta după ce liga a amânat jocurile echipelor FC Barcelona, FC Sevilla, Atletico Madrid și Real Madrid, implicate în această vară în încheierea sezonului din cupele europene.

În aceste condiții, întâlnirile FC Barcelona – Elche și Real Madrid – Getafe urmează să se joace la date ce vor fi stabilite în curând, în timp ce pentru meciul Atletico Madrid – FC Sevilla s-a hotărât să se joace la 12 ianuarie 2021.

Liga spera să aibă fani înapoi pe stadioane în acest sezon, dar meciurile se vor disputa încă fără spectatori, deoarece Spania înregistrează o nouă creștere a cazurilor de coronavirus. Echipelor li se va permite în continuare să facă cinci înlocuiri în fiecare meci, așa cum a fost cazul când campionatul a fost reluat după pauza luată din cauza coronavirusului.

ADVERTISEMENT