Sport

Au apărut primele imagini cu incidentele de la Rapid – UTA! Bătaie generală între suporteri. Update video

Scandal între suporteri la Rapid - UTA Arad! Fanii „alb-vișiniilor” au aruncat cu pietre într-un grup de ultrași ai echipei oaspete, care erau însoțiți de fani ai CSA Steaua.
29.02.2024 | 16:50
Au aparut primele imagini cu incidentele de la Rapid  UTA Bataie generala intre suporteri Update video
Scandal între suporteri înainte de startul meciului Rapid - UTA Arad. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
29-02-2024
14:48

Video. Au apărut imagini cu bătaia dintre suporterii Rapidului cu cei de la UTA și CSA Steaua

Cu aproximativ 30 de minute înaintea fluierului de start al partidei Rapid – UTA Arad, scor 4-1 în Giulești, a existat un conflict fizic care a avut loc între suporterii Rapidului pe de o parte și suporterii arădenilor, înfrățiți cu cei de la CSA Steaua pe de altă parte. 

Primele imagini de la bătaia de pe stradă au început să apară pe rețelele de socializare. Ultrașii de la Rapid și CSA Steaua și-au împărțit pumni și au aruncat inclusiv cu pietre.

Jandarmeria a anunțat că 4 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. În total, 45 de persoane au fost implicate. Poliția a deschis un dosar penal și mai multe mașini au fost avariate. 

Momente tensionate au avut loc în jurul orei 20:30, cu o jumătate de oră înainte de fluierul de start al meciului Rapid – UTA Arad, scor 4-1, în etapa a 28-a din SuperLiga. În zona Podului Grant a existat un conflict între suporterii Rapidului și cei ai UTA-ei, care erau însoțiți de ultrași de la CSA Steaua.

Scandal în toată regula înainte de Rapid – UTA! Conflict între suporterii „alb-vișiniilor” și cei ai arădenilor, însoțiți de suporteri de la CSA Steaua

Anunțul a fost făcut de Direcția Generală de Jandarmi a Municipiul București care a intervenit în forță pentru a stinge conflictul. Totul a plecat de la faptul că un grup de aproximativ 50 de suporteri de la CSA Steaua și UTA Arad nu au respectat locul de adunare recomandat de Jandarmeria Capitalei.

ADVERTISEMENT

Astfel, suporterii de la UTA și CSA Steaua au ales altă cale pentru a merge către stadion. Conflictul a pornit în momentul în care un grup de suporteri ai Rapidului a aruncat cu pietre către grupul de suporteri adverși.

„În legătură cu meciul de fotbal dintre echipele FC RAPID București și FC UTA Arad, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

ADVERTISEMENT

Anunțul Jandarmeriei despre incidentele de la Rapid – UTA Arad

În jurul orei 20:30, în zona Podului Grant, a avut loc un conflict între suporterii echipei FC Rapid și cei ai echipei oaspete, care erau însoțiți si susținuți de suporteri ai CSA Steaua București.

Astfel, un grup de aproximativ 50 de suporteri ai CSA Steaua București și ai FC UTA Arad și-au făcut apariția dinspre Piața Crângași spre stadion, pe breteaua din dreapta a Podului Grant, sens de mers către Calea Giulesti, nerespectând locul de adunare pe care Jandarmeria Capitalei l-a recomandat acestora pentru adunare și deplasare sub protecția forțelor de ordine.

ADVERTISEMENT

Jandarmii au preluat grupul la intrarea de pe breteaua de coborare a podului și, în timp ce se deplasau către stadion, un grup consistent de suporteri rapidiști a venit dinspre Parcul 9 Mai, pe sub pod, către suporterii oaspeți și au aruncat cu pietre către aceștia”, se arată în prima parte a comunicatului Jandarmeriei.

S-a deschis un dosar penal. Mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

Poliția Capitalei continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate cele întâmplate. De asemenea, a fost deschis un dosar penal „in rem” pentru distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice.

ADVERTISEMENT

Patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, însă nicio persoană nu a fost transportată la spital. Nu mai puțin de 5 mașini au fost avariate. „În acest context, jandarmii au intervenit pentru aplanarea situației, ocazie cu care au stabilit identitatea a 45 dintre persoanele implicate, urmând a fi dispuse măsuri specifice, în conformitate cu prevederile cadrului legal în vigoare.

Totodată, Poliția Capitalei desfășoară măsuri specifice de cercetare la fața locului, fiind deschis un dosar penal “in rem”, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “distrugere” și “tulburare a ordinii și liniștii publice”, în conformitate cu prevederile Codului Penal.

Sub un alt aspect, patru persoane au necesitat îngrijiri medicale de specialitate, un suporter rapidist refuzând primirea acestora, dar nicio persoană nu a fost transportată la spital. De asemenea, în zona indicată au fost identificate cinci autoturisme avariate.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat legislația în vigoare conform celor prezentate mai sus”, a fost anunțul Jandarmeriei.

ADVERTISEMENT