Life

Scandal în trupa Compact! Costi Cămărașan și Paul Ciuci, la cuțite: “Dacă nu veneam eu, nu auzea nimeni de formație”

Trupa Compact este, probabil, una dintre cele mai iubite din rock-ul românesc, dar pare urmărită de un blestem: certurile între membrii ei, acum fiind vorba de Paul Ciuci și Costi Cămărașan.
09.07.2022 | 07:01
Scandal in trupa Compact Costi Camarasan si Paul Ciuci la cutite Daca nu veneam eu nu auzea nimeni de formatie
Nou scandal în rândul membrilor trupei Compact! Costi Cămărașan și Paul Ciuci, dispută încinsă / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Rockerii care au făcut istorie în muzica românească, artiștii care au format trupa Compact, se ceartă de ani buni deja. Scandalul dintre ei a izbucnit, din nou, parcă mai virulent ca niciodată, Paul Ciuci și Costi Cămărașan fiind, acum, în mijlocul disputelor.

Rockerii de la Compact, Costi Cămărașan și Paul Ciuci, contre grele

Costi Cămărașan a postat, pe contul lui de Facebook, o serie de reproșuri la adresa lui Paul Ciuci, printre care se numără și faptul că acesta din urmă nu a avut nici măcar bunăvoința să meargă la înmormântarea lui Leluț Vasilescu, eveniment care a avut loc acum două săptămâni.

ADVERTISEMENT

”Lelu mi-a spus: `Îl iert pe Ciuci, atât a putut, nu mai mult, și-a bătut joc de toți, de la Telegraf până la Compact`. Paul, nu ai nici o scuză că nu ai fost acolo! Să-ți conduci prietenul din copilărie pe ultimul drum… măcar o coroană puteai!”, a notat Costi Cămărașan.

Mai mult, Costi Cămărașan i-a atras atenția lui Paul Ciuci că nu ar trebui să facă anumite gesturi atunci când vine vorba de foștii săi colegi, mai ales că el nu ar fi existat fără ajutorul pe care l-a primit de-a lungul timpului. ”L-am luat de la Cântarea României”, spune Costi Cămărașan despre Paul Ciuci, explicând că, de-a lungul timpului, l-a susținut enorm.

ADVERTISEMENT

Replica lui Paul Ciuci nu a întârziat. ”Costică mă poate acuza de ce vrea el. Să nu uite, și doar atât spun, că dacă nu veneam eu la formația Compact, de Compact nu auzea nimeni. Nu formația dă numele, ci repertoriu, asta uită el. Dar pun pe seama faptului că are nevoie de lecitină, nu pot să spun mai mult, nu merită”, a spus Paul Ciuci pentru FANATIK.

De ce nu a mers Paul Ciuci la înmormântarea lui Leluț Vasilescu

Acuzat de Costi Cămărașan că nu a mers la înmormântare, Paul Ciuci a explicat pentru FANATIK care sunt motivele pentru care, acum două săptămâni, nu a ajuns să își conducă prietenul, pe Leluț Vasilescu, pe ultimul drum.

ADVERTISEMENT

”Nu m-am dus la înmormântare? Păi ce să fac, să fiu ipocrit? Ca el? Că ei nu și-au vorbit 30 de ani. Iar Leluț Vasilescu l-a dat în judecată în 1992 și a câștigat numele Compact. Acum se dă mare domn, dar e ipocrizie. Dacă mă acuză că nu m-am dus la înmormântare, ar trebui să știe că eu l-am ajutat în timpul vieții. El nu a făcut asta, i-a dus o coroană de care nu știu dacă știe sau nu”, ne-a spus Paul Ciuci.

Replica, în exclusivitate pentru FANATIK, a venit de la Costi Cămărașan. ”Am avut divergențe cu Leuluț. Dar procesul este o minciună, nu a existat așa ceva. Nu avea niciun sens. Nu a fost nevoie de nimic, este o poveste, o minciună”, a explicat rockerul.

ADVERTISEMENT

Costi Cămărașan: ”Lumea nu știe adevărul”

Costi Cămărașan, unul dintre membrii fondatori ai trupei originale Compact, a explicat că scandalul dintre ei a început după ce unul dintre cei care fac parte din trupa lui Paul Ciuci a făcut un gest reprobabil, pus, susține el, chiar de celebrul rocker.

”Totul a început de la faptul că noi, în data de 9 (iulie, n.red.), cântam la un festival rock. Bateristul lor, cu Paul Ciuci mentor, a pus peste afișul de festival că trupa Compact nu va participa la festival. Au boicotat, practic, festivalul…”, spune Costi Cămărașan.

Compact scandal
Scandalul dintre membrii trupei Compact a apărut după ce un afiș a fost vandalizat, spune Costi Cămărășan, la ordinul lui Paul Ciuci / Foto: Facebook

În altă ordine de idei, recunoaște Costi Cămărașan, râca dintre Paul Ciuci și alți rockeri care au făcut parte din trupa Compact de-a lungul timpului a început în momentul în care le-a fost ”suflat” numele de sub nas.

”El a înregistrat la OSIM, fără să întrebe pe nimeni dintre noi, numele trupei. Nu am făcut-o eu, speram să ne reunim și să cântăm atât cât am putea să o facem civilizat. Eu sunt totuși fondator al trupei și mi se pare aiurea să vină cineva (Paul Ciuci, n. red) care a plecat din țară, care ne-a trădat, care a tot venit și a plecat, fără nicio conduită morală, să forțeze mâna tuturor pe considerentul că noi nu ne vom compromite să ripostăm, dar, uite, o facem.

Unul care are vreo patru ani în trupa Compact, acest Paul Ciuci – Compact, și-a permis să ne denigreze pe mine, pe Ordean, pe Coco… El tot spune că e membru fondator, cu Leluț Vasilescu, dar nu e adevărat. Noi facem deja 45 de ani, dar lumea nu știe adevărul…”, a mai spus, pentru FANATIK, Costi Cămărașan.

Trupa Compact, parcă lovită de blestem

De-a lungul ultimilor ani, rockerii de la Compact au părut bântuiți de un adevărat blestem. Tragediile care se țin lanț de trupa simbol a rock-ului românesc au început în 2004, atunci când basistul Teo Peter a fost ucis, într-un accident de mașină, de un angajat al ambasadei SUA.

Anul următor, în iunie 2005, chitaristul Emil Laghia a fost omorât cu sânge rece de concubina lui, iar în iulie, în același an, impresarul George Popa a făcut infarct și a murit în somn. Seria de ghinioane continua în 2008, atunci când regretatul Leluț Vasilescu suferea un infarct pe scenă, dar, totuși supraviețuia.

Trei ani mai târziu, în 2011, Leo Iorga era diagnosticat cu cancer pulmonar, iar în 2016 înceta din viață Marian Manoliu, unul dintre chitariștii trupei. Timp de opt ani, Leo Iorga a luptat cu cumplita boală care l-a măcinat, suferind mai multe operații, pentru ca, în 2019, să se stingă din viață.

Pe 23 iunie 2022 avea să se stingă din viață și Leluț Vasilescu, fondatorul și toboșarul trupei Compact.

ADVERTISEMENT