News

Scandal între Bogdan Aurescu şi Rareş Bogan. Ministrul de externe acuză: “Rareş are frustrări şi neîmpliniri”

Bogdan Aurescu răspunde dur criticilor lui Rareş Bogdan. Ministrul de externe spune că e ca şi cum ar fi atacat de Sputnik, publicaţia rusă de propagandă.
13.03.2023 | 11:42
Scandal intre Bogdan Aurescu si Rares Bogan Ministrul de externe acuza Rares are frustrari si neimpliniri
Bogdan Aurescu nu dă doi bani pe părerile lui Rareş Bogdan Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Rareş Bogdan, autorul unui discurs dur la adresa lui Bogdan Aurescu într-o emisiune televizată, a primit o replică foarte acidă din partea ministrului de Externe, într-un interviu acordat digi24.ro. Şeful Executivului aminteşte că Rareş Bogdan cerea la începutul războiului blocarea cerealelor ucrainene şi îi transmite că nu îl interesează părerile acestuia.

Rareş Bogdan îl acuză pe ministrul de externe că nu cere nimic la Bruxelles

Bogdan Aurescu este unul dintre miniştrii care nu sunt pe placul lui Rareş Bogdan. Europarlamentarul PNL este supărat că România nu are destulă vigoare în plan european. Mai mult, întrebat dacă l-ar da afară pe Aurescu, Rareş Bogdan a răspuns afirmativ.

ADVERTISEMENT

Răspunsul ministrului de externe nu s-a lăsat mult aşteptat. “Nu mă intereseaza părerile lui Rareș Bogdan – vă aduc aminte cum, în plin război al Rusiei contra Ucrainei, cerea să blocăm la graniță cerealele ucrainene. Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac – e exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik. Probabil are destul de multe neîmpliniri și frustrări personale”, a declarat Bogdan Aurescu pentru digi24.ro.

Rareş Bogdan mai spusese că Aurescu, deși ocupă un loc alocat PNL în Guvernul Ciucă, nu ea fost pus acolo de liberali, ci de “stat”. Deşi dacă i-ar sta în putere l-ar demite pe Aurescu din funcţie, Rareş Bogdan este convins că acesta o să rămână în MAE și după demitere, pentru că “Bogdan Aurescu e mai puternic ca PNL”.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu la Prima News, Rareș Bogdan a spus că se întâlnește cu congresmeni, cu senatori și cu oameni de la Bruxelles, care îi spun: “Domnu` Bogdan, e dureros ce vă spun, Cereți, Cereți… nu cereți nimic! Cum adică nu cerem?

Cereți domnule să vină 200 de miliarde investiții în România că nu vă poate refuza nimeni, cereți să vi se dea armament pe care să îl plătiți într-o 100 de ani că nu o să vă poată refuza nimeni, cereți să întrați în Schengen, cereți să luați vize, cereți orice” . În acelaşi timp, Rareş Bogdan îl acuză pe Bogdan Aurescu că nu face aceste solicitări.

ADVERTISEMENT

Rareş Bogdan a evocat şi cazul ambasadorului României la Viena, Emil Hureazeanu, care în cele 72 de zile cât a stat la București în urma chemării lui de la post după ratarea accederii în Schengen nu a fost sunat nici de ministru, nici de altcineva din MAE.

“De-a lungul timpului, România a avut miniştri de externe excepţionali şi istoric, dar şi în ultimii 30 de ani. L-aş numi, de exemplu, pe Cristian Diaconescu, ca să nu mă duc la un domn pe care îl ador pentru limbajul lui şi pentru cultura lui fabuloasa, domnul Pleşu, de exemplu”, a mai declarat Rareş Bogdan, duminică seara, la Prima News.

ADVERTISEMENT

Întrebat, de asemenea, dacă l-ar mai ţine în funcţie pe Bogdan Aurescu, dacă ar fi şeful lui direct, europarlamentarul a răspuns afirmativ. “Aş mai concedia încă câţiva miniştri. Mulţi… şi de la PSD. Nu vreau scandal, nici cu Aurescu, nici cu alţii. Cred că l-aş chema (pe Aurescu- n.r.) să îl întreb ce are de gând. Pe Petre Daea, care mi-e simpatic, l-aş ruga să fie un fel de şef la târguri, oboare. Mi-e simpatic, ca un bunicuţ, dar nu rezolvă problema”, a mai spus Rareş Bogdan.

ADVERTISEMENT