News

Scandal între profesori pe tema testării! „Nu am nicio obligaţie morală să-i protejez pe adulţii nevaccinaţi”. Cadrele didactice, apel pentru şcoala online

Scandal între profesori pe tema testării obligatorii, regulă pe care unele cadre didactice nu o văd deloc cu ochi buni
11.10.2021 | 17:05
Scandal intre profesori pe tema testarii Nu am nicio obligatie morala sai protejez pe adultii nevaccinati Cadrele didactice apel pentru scoala online
Profesorii nu s-au pus de acord pe tema testării obligatorii în școli. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Este din nou scandal în Educație după ce mai mulți profesori au transmis că nu înțeleg regula testării atât timp cât ei s-au vaccinat și au respectat toate restricțiile. De asemenea, cadrele didactice au făcut un apel către autorități și au solicitat trecerea de urgență a școlilor cu numeroase cazuri de COVID-19 în online.

Pentru prima dată de la începutul pandemiei și părinții au venit în sprijinul profesorilor. Oamenii spun că nu este normal ce se întâmplă și nu înțeleg de ce Ministerul Educației insistă ca elevii să meargă la școală, deși întreaga țară este la un pas de colaps în fața unui val patru care a izbit cu forță în sistemul sanitar.

ADVERTISEMENT

Scandal în Educație pe tema testării!

FANATIK a scris AICI cum profesorii au ajuns să-și plângă colegii decedați în online. Culmea, Ministerul Educației nu are nici măcar o statistică oficială a cadrelor didactice care și-au pierdut viața din cauza coronavirusului, dar continuă să-i trimită la lucru, indiferent de incidență sau numărul de cazuri.

„Astăzi, de Ziua Educației, ne înmormântăm o bună colegă, prima victimă COVID-19 din școala noastră. Pe lângă durerea pierderii ei, simțim spaima: cine va mai urma, câte victime ale inconștienței unora și altora vor mai fi?

ADVERTISEMENT

M-am ținut departe de polemicile legate de boală în general și vaccin în special. Dar când ești expus la 627 de copii săptămânal, când îi rogi pe părinți și le aduci toate argumentele posibile pentru a-și vaccina copiii, când oameni care nu știu să scrie o scutire de mână corect gramatical știu totul despre procedurile medicale, când alți colegi te privesc ca pe un ciudat (și ciumat) pentru că te-ai vaccinat și nu ieși la mitinguri cu ei, deja e cam mult de suportat!!!

Dragă colegă, sper să fie o altă lume,”de dincolo”, în care să îți găsești liniștea! Condoleanțe familiei!”, a notat de curând Maria Gabriela, profesor la Liceul Marin Preda din Capitală.

ADVERTISEMENT

La doar câteva zile distanță, unitatea de învățământ a fost trecută în online. „Dată fiind situația la nivelul școlii noastre, după evaluarea și avizul DSP și ISMB, începând de mâine 12.10.2021, toate clasele – P-XII vor continua cursurile în regim online. Revenirea la cursuri, în format fizic, va fi pe data de 25.10.2021”, a fost mesajul reprezentanților școlii.

În tot acest timp, grădinița care se află în aceeași curte și care are intrare comună cu școala generală și liceul, intrare folosită de elevi luni, 11 octombrie, continuă să funcționeze.

ADVERTISEMENT

Pe rețelele de socializare, profesorii nu au ezitat o clipă și au solicitat testare obligatorie pentru ca unitățile de învățământ să își poată desfășura activitatea. „Să fie clar, profesorii sunt pro testări. Ce vreți să faceți cu viețile voastre vă privește! Nu vă obligăm, nu vă marginalizam, dar să nu uitați că si noi suntem oameni si vrem să ne protejăm. Avem familii acasă care au nevoie de noi întregi. Testările trebuie să fie OBLIGATORII, doar așa ne putem arăta respectul față de cei de lângă noi. Îți respect părerea antivaccinistă, dar te rog să-mi respecți și TU dreptul la protecția vieții mele!”, a scris Daniela Panait, cadru didactic la Liceul Teoretic Paul Georgescu.

De ce nu vor cadrele didactice testare obligatorie

Așa cum era de așteptat nu toată lumea a fost de acord cu anunțul profesoarei. Florentina Lăcătușu, profesor de geografie a transmis că la Școala Gimnazială Filipeni din Bacău, șapte cadre didactice au fost testate pozitiv. Șase erau vaccinate, una singură fără imunizare. „Cei 6 vaccinaţi au făcut forme severe, chiar intubat unul dintre ei, iar cel nevaccinat nici un simptom”, a transmis aceasta.

A fost contrată destul de repede și i s-a explicat că testarea trebuie să aibă loc nepărat, indiferent de decizia profesorilor legată de vaccinare. Au fost și voci ceva mai severe. „Testare obligatorie? Nu-i văd rostul pentru cei vaccinați. De ce să fiu eu testată, doar pentru că unii aleg nevaccinarea? Nu am nicio obligație morală să-i protejez pe adulții nevaccinați”, a explicat Suzana Taloș

Profesorii sunt revoltați și de faptul că, deocamdată, testarea are loc pe banii lor. Și părinții spun că nu este normal ca la fiecare caz care apare într-o clasă, după trecerea în online, revenirea să aibă loc pe cheltuiala lor.

Câți profesori s-au vaccinat împotriva COVID-19 și câți elevi au coronavirus

Vă readucem aminte că înaintea debutului de an școlar, Ministerul Educației a transmis că 193.430 angajați din sistemul național de învățământ s-au vaccinat. Ar fi vorba despre un procent de 61% din totalul oamenilor care lucrează în domeniu.

Ne apropiem cu pași repezi de prima lună de școală scursă, însă instituția nu a mai adus niciun update situației. Interesant este că în urma centralizării raportărilor, ultima situație epidemiologică indica nu mai puțin de 12.978 preșcolari/elevi confirmați COVID-19.

Mai mult decât atât, 4.392 de persoane au coronavirus, fiind incluși în această categorie atât profesorii, cât și personalul auxiliar. Totodată, 11.090 de clase/grupe au activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate şi 278.024 de copii/elevi din clasele/grupele nu pot merge la școală fiind trecuți în online.

În acest moment, 121 de școli au activitate derulată integral online, însă la următorul update al Ministerului Educației, numărul unităților ar putea fi mult mai mare.

ADVERTISEMENT