Sport

Scandal la finalul partidei Farul – U Cluj 1-1. Jandarmii au intervenit în forță

Duelul dintre Farul și U Cluj nu a fost lipsit de incidente. Jandarmii au intrat în conflict cu un grup de suporteri ai oaspeților și a fost nevoie de o intervenție în forță pentru a calma situația.
22.10.2023 | 13:25
Scandal la finalul partidei Farul  U Cluj 11 Jandarmii au intervenit in forta
Fortele de ordine au intervenit in partida Farul - U Cluj
ADVERTISEMENT

Tensiunea din teren s-a mutat și în tribună. La finalul meciului disputat între Farul și U Cluj, jandarmii au intervenit în forță pentru a face din nou ordine pe stadion. Totul a plecat de la un grup de suporteri ai celor de la U Cluj care nu au respectat indicațiile autorităților.

Jandarmii au intervenit în forță

Totul s-a petrecut după ce arbitrul a oprit jocul. Suporterii oaspeților nu s-au supus regulilor adresate fanilor echipei adverse. Mai exact, acel grup de suporteri trebuia să mai aștepte un sfert de oră până la părăsirea arenei.

ADVERTISEMENT

Protocolul este unul standard, iar fanii oaspeților trebuie să-l respecte pe toate stadioanele din România. Fanii clujenilor au fost informați de acest lucru prin stația de amplificare, însă nu toți au fost de acord cu respectarea procedurilor.

Suporterii lui U Cluj au ignorat indicațiile autorităților și au încercat să iasă mai devreme din stadion. În acel moment, jandarmii s-au pus în acțiune. Orangesport.ro informează că autoritățile au intervenit în forță pentru a calma spiritele.

ADVERTISEMENT

Un suporter a fost încătușat

Acțiunea jandarmilor i-a înfuriat pe suporteri, iar situația a escaladat. Unul din ultrașii aflați în acel grup a fost imobilizat și încătușat de către jandarmi. Gestul suporterului îl va costa scump. Va primi interdicție pe stadion și o amendă usturătoare.

Duelul dintre Farul și U Cluj s-a terminat la egalitate, scor 1-1. Oaspeții au deschis repede scorul prin Cîmpanu, în prima repriză. În minutul 16, tabela arăta deja 0-1, în ciuda faptului că Universitatea întâlnea campioana României.

ADVERTISEMENT

După pauză, Hagi a operat 3 schimbări care s-au dovedit a fi decisive pentru soarta partidei. Rivaldinho, Grigoryan și Borgnino au intrat în locul lui Larie, Munteanu și Grameni, iar jocul Farului a devenit mai ofensiv. Farul a început să preseze și să își arate forța în joc.

Golul egalizator a venit în minutul 66. Băluță a profitat de o pasă superbă reușită de Budescu și a restabilit egalitatea. Nu mai puțin de 4 cartonașe galbene au fost afișate pe durata meciului. Mazilu și Kiki au fost jucătorii avertizați din echipa lui Hagi. La U Cluj, Chipciu și Popa au văzut galben.

ADVERTISEMENT

În urma acestui rezultat de egalitate, Farul a coborât pe locul 6 și a adunat 19 puncte în clasament. În cealaltă tabără, Universitatea Cluj a ajuns la 16 puncte în clasament și se poate lăuda cu faptul că nu a pierdut niciun meci în ultimele 5 etape.

 

ADVERTISEMENT