News

Scandal la slujba lui ÎPS Teodosie: “De ce nu mi-ai dat banii mei? Diavole ce ești!”

ÎPS Teodosie a fost implicat într-un nou scandal. De această dată, Arhiepiscopul Tomisului s-a ”confruntat” cu un credincios.
26.06.2023 | 08:19
Scandal la slujba lui IPS Teodosie De ce nu miai dat banii mei Diavole ce esti
Un credincios a provocat un scandal la slujba lui ÎPS Teodosie: “De ce nu mi-ai dat banii mei? Diavole ce ești!” Sursa foto: captură YouTube/Dobrogea Live
ADVERTISEMENT

A fost scandal, în weekend, la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța, acolo unde ținea o slujbă ÎPS Teodosie. Un credincios din lăcaș nu a mai ţinut cont unde se află şi a început să strige și să lanseze acuzații grave la adresa Înaltpreasfinţitului.

Un credincios a provocat un scandal la slujba lui ÎPS Teodosie: “De ce nu mi-ai dat banii mei? Diavole ce ești!”

Sâmbătă, 24 iunie, în momentul în care ÎPS Teodosie era la catedrala din orașul de la malul mării și citea rugăciuni de dezlegare, un credincios a strigat în biserică, agitând spiritele și întrerupând pentru câteva secunde slujba.

ADVERTISEMENT

Enoriașul i-a cerut ”banii înapoi” Arhiepiscopului Tomisului. Mai mult, înaltul prelat a fost numit de către cetățean cu apelativul de ”diavol”. De la ce a pornit totul.

De ce nu mi-ai dat banii mei? Sunt nepotul preotului Stănei Dumitru. Nesimțitule, diavole ce ești. Să nu puneți mâna pe mine”, spunea credinciosul care se aude pe fondul slujbei transmise în direct de Arhiepiscopia Tomisului, notează publicația locală Dobrogea Live.

ADVERTISEMENT

Cine este preotul Stănei Dumitru

Încă nu se cunosc detalii despre aceste acuzații aduse de enoriaș. Conform sursei citate, preotul Dumitru Stănei amintit de credincios s-a născut în comuna Saraiu, județul Constanța, la 3 septembrie 1925.

Părintele a fost hirotonit preot pe 8 iulie 1947 pe seama parohiei Dăeni, județul Tulcea. Aici a slujit 12 ani, după care a fost transferat în mai 1959 la parohia Techirghiol pentru filialele Eforie-Nord, Agigea și Lazu. El a fost și paroh la Techirghiol.

ADVERTISEMENT

Din poziție sa de protopop a activat 15 ani (1971 – 1986) și a cerut pensionarea la 1 iulie 2003, când conducerea eparhială a binevoit a-i aproba pensionarea.

ÎPS Teodosie, scandal în această primăvară cu un oficial al BOR

Cel mai recent scandal în care a fost implicat ÎPS Teodosie a avut loc în primăvară. În aprilie, Arhiepiscopul Tomisului și purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, și-au adus acuzații grave, pornind de la dezbaterea privind celebrarea Paștelui în același timp de către bisericile Ortodoxă și Catolică.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Patriarhul Daniel i-a cerut într-o scrisoare lui ÎPS Teodosie să pună capăt discuțiilor în contradictoriu cu Vasile Bănescu. Șeful BOR spunea că poziția Înaltpreasfințitului ”produce tulburare în Biserică”.

ADVERTISEMENT
Tags: