News

Scandal la Spitalul Bagdasar Arseni. Șapte medici care au tratat victimele exploziilor de la Crevedia refuză să mai facă gărzi

Cei șapte medici de Spitalul Bagdasar Arseni sunt nemulțumiți de condițiile de lucru și susțin că se expun „riscului de malpraxis”.
09.10.2023 | 14:57
Scandal la Spitalul Bagdasar Arseni Sapte medici care au tratat victimele exploziilor de la Crevedia refuza sa mai faca garzi
Șapte medici de la Bagdasar Arseni refuză să mai facă gărzi. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un scandal a izbucnit la Spitalul Bagdasar Arseni, din Capitală, după ce șapte medici care au tratat victimele exploziilor de la Crevedia au informat conducerea că refuză să mai facă gărzi. Aceștia sunt nemulțumiți de condițiile de lucru.

Șapte medici de la Spitalul Bagdasar Arseni refuză să mai facă gărzi

Totodată, cadrele medicale susțin că se expun riscului de malpraxis și unor pericole majore din punct de vedere profesional. Prin urmare, medicii, din secția de chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, au înaintat un document în care își prezintă demisia din contractele de gărzi.

ADVERTISEMENT

„Subsemnații, membri ai colectivului de medici ai Secției Clinice de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă, ne prezentăm demisia din contractele de gărzi.

Suntem nevoiți să recurgem la acest gest radical din cauză că actualele condiții din Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni” și riscul de malpraxis ne expun unor riscuri majore din punct de vedere profesional”, se arată în documentul publicat de Libertatea.

ADVERTISEMENT

Ce spune conducerea spitalului

Situația a fost confirmată de reprezentanții spitalului, care au adăugat că doctorii au cerut ca măsura să fie aplicată începând cu data de 1 noiembrie 2023. De asemenea, unitatea medicală susține că aceștia nu au făcut nicio altă precizare.

Prin urmare, conducerea spitalului le-a solicitat să explice care sunt riscurile la care medicii respectivi fac referire. „După analiza răspunsurilor pe care urmează să le primim vom fi în măsură să precizăm dacă într-adevăr există condiţii şi riscuri care să se manifeste doar pe parcursul gărzilor, nu şi în timpul normal de lucru al celor 7 şi care să justifice această atitudine.

ADVERTISEMENT

Sau dacă este doar o reacţie pur subiectivă la sesizări depuse la Parchet cu privire la posibile abateri de natură penală a 5 dintre cei 7 semnatari”, susține spitalul.

Totodată, unul dintre medici a acuzat, recent, conducerea spitalului, pentru modul în care sunt nevoiți să lucreze. Nemulțumirile ar fi apărut în urma tragediilor din ultima perioadă, de la Crevedia și Călimănești.

ADVERTISEMENT

Acesta susține că deși ar fi trebuit ca aici să fie un centru pentru mari arși, condițiile sunt foarte departe de ceea ce se dorește a fi. „Colegii mei fac eforturi imense. Aici trebuia să fie un centru pentru mari arși! E o improvizație”, a declarat cadrul medical, pentru Libertatea.

ADVERTISEMENT
Tags: