News

Scandal la un azil privat pentru vârstnici din Vâlcea: Proprietarii refuză accesul autorităților

Scandal la un azil privat pentru vârstnici în județul Vâlcea. Autoritățile nu pot prelua bătrânii din cauza proprietarilor care refuză să deschidă porțile.
11.07.2023 | 21:28
Scandal la un azil privat pentru varstnici din Valcea Proprietarii refuza accesul autoritatilor
Proprietarii unui centru privat pentru vârstnici din Vâlcea blochează accesul autorităților. Foto: Colaj Fanatik/Capturi Video.
ADVERTISEMENT

Un centru privat pentru vârstnici din județul Vâlcea se află în centrul unui scandal, după ce mai multe nereguli grave au fost descoperite de inspectorii care au efectuat verificări.

Scandal de proporții în Vâlcea

Proprietarii azilului refuză să deschidă porțile pentru ca autoritățile să preia îngrijirea bătrânilor, deși s-au constatat deficiențe majore.

ADVERTISEMENT

Inspectorii au decis să închidă bucătăria centului, deoarece nu îndeplinea standardele necesare pentru a pregăti hrana pentru beneficiarii serviciilor sociale.

Cu toate acestea, la o nouă verificare, bucătăria nu era închisă. De asemenea, au fost identificate opt camere în care nu se respecta igiena, dar situația nu s-a schimbat nici în ziua următoare.

ADVERTISEMENT

Activitatea întregului centru a fost suspendată pentru o perioadă de cel mult șase luni, iar o comisie a fost constituită pentru a transfera cei 39 de bătrâni la Spitalul Județean din Vâlcea.

Cu toate acestea, când autoritățile au sosit la centrul respectiv, inclusiv ambulanțele și echipele de control, au constatat că proprietarii au blocat porțile și nu permit accesul.

ADVERTISEMENT

Vârstnicii nu pot fi evacuați

În prezent, echipele de control și prefectul așteaptă emiterea unui mandat din partea Parchetului pentru a putea intra și a reloca persoanele aflate în centru.

Pe de altă parte, administratorii azilului susțin că beneficiarii serviciilor nu doresc să părăsească locația. Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au declarat că condițiile din centrul respectiv erau foarte precare, cu prezența pânzelor de păianjen în camere și chiar materii fecale pe jos.

ADVERTISEMENT

Situația continuă să fie monitorizată de autorități, iar acțiuni legale sunt luate pentru a rezolva această situație delicată și pentru a asigura îngrijirea corespunzătoare a bătrânilor afectați.

ADVERTISEMENT
Tags: