News

Scandal la un liceu din Capitală. Profesor de 62 de ani, acuzat că are o relație cu o elevă de 18 ani

Un profesor de 62 de ani este acuzat că are o relație cu o elevă de 18 ani. Cazul revoltător are loc la un liceu din București.
11.04.2024 | 10:42
Scandal la un liceu din Capitala Profesor de 62 de ani acuzat ca are o relatie cu o eleva de 18 ani
Profesor de 62 de ani, acuzat că are o relație cu o elevă de 18 ani. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un profesor de 62 de ani din Capitală este acuzat că are o relație cu elevă de 18 ani. Totul a ieșit la iveală după ce în mediul online a apărut o filmare în care fata, care învață la un liceu din Sectorul 2, apare alături de cadrul didactic.

Profesor de 62 de ani din Capitală, cercetat după ce s-a aflat că are o relație cu elevă de 18 ani

Imaginile au ajuns în atenția conducerii instituției de învățământ. De altfel, directorul liceului este cel care a anunțat oamenii legii. Conform Observator News, eleva ar fi recunoscut că are o relație amoroasă cu profesorul ei.

ADVERTISEMENT

Ba chiar, povestea dintre cei doi ar fi început în perioada când fata era minoră, la 17 ani. Pe de altă parte, bărbatul de 62 de ani nu recunoaște relația cu cea care i-ar fi putut fi nepoată, având în vedere diferența de vârstă.

Nu au fost înregistrate plângeri, în trecut, cu privire la comportamentul dascălului. Însă, președintele asociației de părinți din liceul respectiv susține că profesorul se considera un cadru didactic modern și le permitea elevilor să i se adreseze pe nume.

ADVERTISEMENT

„Domnul profesor se consideră un profesor modern, iar elevii i se adresează pe nume. Este singurul lucru care mie mi s-a părut întotdeauna cel puțin ciudat. Această presupusă relație, despre care nu știm dacă există sau nu, pare că ar fi avut loc în afara spațiului școlar”, a declarat președintele asociației de părinți, potrivit Antena 3.

Polițiștii au demarat verificări

O anchetă internă este în desfășurare la nivelul liceului. De asemenea, au fost sesizați reprezentanții Inspectoratului Școlar, Poliției și DGASPC (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului).

ADVERTISEMENT

Polițiștii Capitalei au anunțat că sunt efectuate cercetări în acest caz. În urma acestora se va stabili ce măsuri legale vor fi luate. „La data de 9 aprilie 2024, Poliția Capitalei a fost sesizată, de către directorul unei unități de învățământ, din Sectorul 2, cu privire la apariția în spațiul public a unor imagini, în care o elevă, în vârstă de 18 ani, ar fi alături de un cadru didactic, în vârstă de 62 de ani.

Polițiștii din cadrul Secției 9 Poliție au demarat verificările, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul și natura relației dintre cele două persoane”, transmite DGPMB.

ADVERTISEMENT

Un alt caz revoltător petrecut în Neamț a ieșit la lumină în luna august a anului trecut. Un profesor de 39 de ani a fost acuzat că a lăsat însărcinată o elevă de la o școală specială. Totul ar fi avut loc în 2019, însă povestea a fost mușamalizată de conducerea instituției, fiind descoperită abia după patru ani.

ADVERTISEMENT