Fotbal international

Scandal monstru în Serie A! Care este motivul pentru care Lazio riscă excluderea din campionat

04.11.2020 | 14:16
Scandal monstru in Serie A Care este motivul pentru care Lazio risca excluderea din campionat
ADVERTISEMENT

Lazio și Radu Ștefan au probleme mari. Echipa din capitala Italiei ar putea fi exclusă din campionat deoarece este suspectată de manipularea rezultatelor testelor pentru coronavirus în ceea ce îi privește pe unii fotbaliști. 

Știrea a apărut în Gazetta dello Sport. Ciro Immobile, Lucas Leiva și Thomas Strakosha sunt fotbaliștii depistați pozitiv la coronavirus după un control cerut de cei de la UEFA, înainte de duelul cu FC Bruges (1-1), din grupele Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

Cei trei jucători nu au fost pe teren la partida din Belgia, însă după câteva zile, la un test făcut vineri, pentru un joc disputat duminică în Serie A, ei nu au mai avut un rezultat pozitiv.

Sunt probleme cu testele a trei jucători

Este vorba despre jocul contra celor de la Torino, în care romanii s-au impus cu 4-3, iar cei trei jucători au fost incluși pe lista jucătorilor de rezervă.

ADVERTISEMENT

Immobile a fost introdus în minutul 56 și a reușit să înscrie, din lovitură de la 11 metri, golul de 33, în minutul 90+5, Leiva a intrat imediat după pauză, portarul nu a jucat deloc.

La un alt test cerut de forul european, ei au fost depistați încă o dată pozitiv, chiar înainte de jocul de astăzi cu cei de la Zenit. Lazio spune că testele făcute la clinica propusă de UEFA sunt fals pozitive, iar cele de la Avellino au dat rezultatele corecte.

ADVERTISEMENT

Ce riscă Lazio

În condițiile în care echipa apărătorului Ștefan Radu va fi declarată vinovată, ea ar putea lua o amendă mare, ar putea fi depunctată sau exclusă din campionatul Italiei deoarece nu a ținut cont de protocolul sanitar.

Lazio se află pe locul 10 în campionat, cu 10 puncte acumulate după șase runde. AC Milan este lider în Serie A, cu 16 puncte, pe doi se află Sassuolo (14 puncte), iar campioana Juventus ocupă ultima treaptă a podiumului (12 puncte).

ADVERTISEMENT

În Liga Campionilor, Lazio este pe primul loc al grupei, cu patru puncte după primele două etape. Pe poziția secundă este Club Brugge, la egalitate de puncte cu italienii. Dortmund ocupă locul trei, cu trei puncte. Zenit este ultima și are două înfrângeri după primele două runde.

ADVERTISEMENT