News

Scandal în Parlament. Virgil Popescu, bruscat de George Simion: ”Eşti un hoţ”/ “Eşti un prost!”. Ministrul energiei depune plângere penală. Update

Scandal în Parlament, între ministrul energiei și co-liderul AUR. În timp ce ținea un discurs pe tema moțiunii simple depuse împotriva sa, Virgil Popescu a fost bruscat de George Simion.
07.02.2022 | 23:11
Scandal in Parlament Virgil Popescu bruscat de George Simion Esti un hot Esti un prost Ministrul energiei depune plangere penala Update
Virgil Popescu și George Simion, scandal în Parlament. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
07-02-2022
21:08

Florin Cîțu, după ce Virgil Popescu a fost bruscat în Parlament: ”George Simion trebuia dat afară de chestori din plen”

În opinia președintelui Senatului, Florin Cîţu, deputatul George Simion, co-lider AUR, ar fi trebuit dat afară de chestori din sala de plen, după ce l-a bruscat pe ministrul Energiei, Virgil Popescu.

”Vom vedea ce putem să facem în regulament ca astfel de evenimente să nu se mai întâmple. Eu cred că astăzi chestorii trebuiau să intervină, să-l ia şi să-l scoată din sală pe George Simion, nu pe ministru.

Până la urmă, trebuie să vedem dacă este ok ca un parlamentar să vină lângă un vorbitor. În Parlamentul României poţi să-ţi exprimi public opinia la microfon, dar să vii şi să agresezi fizic pe cineva, trebuie sancţionat şi de Parlament şi de autorităţile române”, a declarat Cîţu, la Digi 24.

Liderul PNL a mai spus că va propune în Birourile permanente reunite impunerea unor ”sancțiuni clare şi dure pentru cei care vor face astfel de gesturi în viitor”.

”Totuși, acolo, astăzi, erau chestori care nu şi-au făcut treaba, trebuie să vedem ce s-a întâmplat. Este o situaţie îngrozitoare, o imagine pe care nu credeam că o vedem, dar am văzut-o atunci când colegul tot de la PNL, Florin Roman, a fost agresat. Atunci era o grupare a USR – AUR şi atunci a fost momentul când AUR a fost legitimat de cei de la USR, iar astăzi vedem ce se întâmplă.

Cred că după acest incident vom vedea Parlamentul că va lua măsuri mai dure, nu doar o sancţiune sau un avertisment, împotriva celor care nu respectă. Nu mai spun de reguli de igienă, de distanţare socială etc., acolo au fost multe încălcări, dar agresivitatea pe care am văzut-o astăzi acolo nu îşi are locul în Parlamentul României. Ar fi bine să-i vedem că vin şi cu proiecte de legi care trec cu aceeaşi agresivitate, dar nu avem de la aceşti parlamentari decât violenţă verbală, fizică şi cam atât”, a mai spus liderul liberal.

07-02-2022
20:22

Premierul Nicolae Ciucă, reacție după scandalul din Parlament

Premierul Nicolae Ciucă spune că agresiunea co-liderului AUR, George Simion, asupra ministrului energiei, Virgil Popescu, din plenul Parlamentului reprezintă un ”gest reprobabil”.

Șeful executivului pune evenimentul de luni într-o serie ”îngrijorătoare de acte de instigare la violență”.

”Acest gest reprobabil, care marchează o degradare fără precedent a dialogului politic în cadrul legislativului, se înscrie într-o serie îngrijorătoare de acte de instigare la violenţă, mult dincolo de limitele liberei exprimări ale unei opinii politice.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă face un apel la decenţă şi responsabilitate, pentru a nu expune public repere de expresie politică total opuse valorilor euro-atlantice pe care România şi le-a asumat”, se arată în mesajul premierului transmis de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

La rândul său, fostul premier Florin Cîțu, care s-a confruntat în trecut cu mai multe ieșiri ale lui George Simion, lansează acuzații grave împotriva AUR, despre care spune că este o grupare extremistă, xenofobă, antisemită, care și-a făcut un titlu de glorie din a agresa verbal și fizic pe cei care au altă opinie. 

”În momentul în care a fost depusă moțiunea USR-AUR, exact același lucru am avut. Atunci erau alături de ei și cei de la USR, dar același comportament care nu a fost sancționat atunci. Faptul că nu a fost sancționat atunci cu o plângere penală, astăzi a recidivat. Aceeași grupare politică. O grupare extremistă, xenofobă, antisemită, o grupare care și-a făcut un titlu de glorie din a agresa verbal și fizic pe cei care au altă opinie”, a declarat Florin Cîțu la Digi24.

07-02-2022
19:16

Virgil Popescu depune plângere penală împotriva lui George Simion

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Virgil Popescu a anunțat că va depune plângere penală împotriva co-liderului AUR, George Simion, după ce acesta l-a bruscat în timpul dezbaterii moțiunii simple din Parlament.

”Comportamentul agresiv pe care l-a avut astăzi liderul AUR George Simion la adresa mea nu are nicio scuză. Vorbim de o formă de violență manifestată în Parlamentul României, la adresa unui ministru. Dar nu contează atât de mult dacă sunt ministru. Vorbim aici de manifestări de violență verbală la adresa altui om, de instigare la ură, la nesupunere, la un comportament irațional.

Iar faptul că își legitimează aceste porniri ”barbare” prin suportul cetățenilor, mi se pare un gest abject și o amenințare, pe care nu putem să o trecem ușor cu vederea. Există numeroase episoade similare în istorie, care s-au finalizat în adevărate traume, care au repercusiuni și în zilele noastre. Nu cred că vrem să alimentăm, prin nepăsare, un astfel de comportament. Îmi pare rău că s-a întâmplat așa ceva.

Credeam că liderul AUR, care spune despre el că este o persoană citită și educată, să își aducă aminte măcar de buna creștere, de buna cuviință, de ceea ce îl învață preoții și oamenii de bine. Acest spectacol grotesc, pe care l-a pus în scenă astăzi, la adresa mea nu are cum să aibă ceva pozitiv. Nu voi alimenta ura cu ură! Dar cred că liderul AUR trebuie să fie sancționat pentru ceea ce a făcut astăzi.

De aceea anunț că voi depune plângere penală. Cred că ne dorim cu toții o societate civilizată, în care aleșii din Parlament să nu aibă ieșiri cu tentă violentă!”, a scris oficialul guvernului pe pagina sa de socializare.

07-02-2022
16:45

Parchetul General s-a sesizat din oficiu după scandalul dintre George Simion și Virgil Popescu

Scandalul din plenul Parlamentului dintre George Simion și ministrul energiei, Virgil Popescu, a ajuns în vizorul Parchetului General.

Magistrații s-au sesizat din oficiu cu privire la acest conflict, scrie Antena 3. În orele care urmează vor fi verificate imaginile care surprind momentul în care co-liderul AUR se năpustește asupra ministrului energiei.

07-02-2022
16:36

George Simion, reacție pentru FANATIK după conflictul cu ministrul Virgil Popescu: ”Mi-a zis că-s omul lui Putin”

La puțin timp după conflictul pe care l-a avut în Parlament cu ministrul energiei, Virgil Popescu, George Simion a explicat, pentru FANATIK, ce l-a împins să-l bruscheze pe oficial.

Co-liderul AUR spune că gestul său de a-l lua de gât pe ministrul energiei a venit după ce acesta din urmă l-a numit ”omul lui Putin”.

07-02-2022
15:36

Virgil Popescu, prima reacție după conflictul cu George Simion: ”Nu este un comportament demn de un parlamentar”

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a reacționat după ce a fost bruscat de George Simion la tribuna Parlamentului. Oficialul spune că ceea ce a făcut co-liderul AUR ”nu e demn de un parlamentar”.

Ministrul cere modificarea regulamentului pentru ca astfel de incidente să nu mai aibă loc.

Întrebat dacă va depune o plângere împotriva lui George Simion, Virgil Popescu a spus că ”o să mă gândesc cu colegii mei și cu avocați să vedem ce se poate face ca să nu se mai întâmple”.

”Lucrurile astea nu sunt noi, s-au mai întâmplat. În această sesiune parlamentară văd că astfel de lucruri revin. A mai fost bruscat un alt coleg de-al meu.

În semn de protest, nu voi mai susține discursul. Voi depune în scris răspunsul meu la moțiunea simplă. Nu e vorba de teamă, e vorba de tras un semnal de alarmă că suntem în Parlament, nu suntem în perioada interbelică când se întâmplau unele lucruri negre din istoria României.

O să analizez cu colegii mei, cu avocații, să văd ce voi face astfel încât astfel de lucruri să nu se mai întâmple.

O persoană care te face hoț, care vine la tine amenințător, nu este un comportament demn de un parlamentar.

Cred că trebuie modificat regulamentul și preîntâmpinate astfel de momente. M-aș simți mult mai în siguranță într-un Parlament în care nu ar exista astfel de manifestări.

Cred că s-a ajuns mult prea departe și trebuie să ne oprim. Comisia juridică știe cel mai bine ce sancțiuni se impun.

Eu nu am făcut absolut nimic, stăteam la tribună și susțineam discursul”, a fost reacția ministrului.

Scandal uriaș în Parlamentul României în ziua dezbaterii moțiunii simple împotriva ministrului energiei.

Chiar în timp ce-și ținea discursul de la pupitru, Virgil Popescu a fost bruscat de liderul AUR, George Simion.

ADVERTISEMENT

În urma incidentului, ședința de plen în care se dezbătea moțiunea simplă depusă împotriva ministrului Energiei a fost suspendată.

Scandal în Parlament. Conflict Virgil Popescu – George Simion. Ședința moțiunii de , suspendată

Între cei 2 politicieni a izbucnit un schimb de replici de la distanță, presărat cu acuzații și jigniri. Nervos, George Simion a venit la pupitru și l-a bruscat pe oficialul Guvernului.

ADVERTISEMENT

În timp ce Virgil Popescu vorbea în fața Parlamentului, liderul AUR, George Simion, aflat în sală, striga ”Hoțule!”.

A urmat o replică din partea ministrului: ”Domnule președinte, pot să-i spun domnului Simion să se ducă la domnul Putin, să ieftinească gazul, că văd că pe domnul Simion îl frământă alte lucruri?”.

ADVERTISEMENT

După aceste ironii, co-liderul AUR s-a dus în fața Parlamentului, la tribună, și l-a bruscat pe Popescu: ”Ești un hoț”, i-a spus deputatul AUR.

Daniel Suciu, deputatul PSD care era președintele de ședință, a reacționat rapid: ”Domnule Simion, luați mâna, rog chestorii să-l îndepărteze de domnul Simion”, a fost apelul acestuia.

ADVERTISEMENT

Dialogul Simion – Popescu a continuat ”La Rusia cu dumneavoastră”, i-a spus Virgil Popescu. Suciu a continuat să detensioneze situația: ”Domnule Simion, luați mâna de pe domnul ministru!”.

”Ești un prost”, s-a auzit, pe fundal, replica ministrului pentru George Simion. VIDEO – Conflictul debutează la minutul 33:40.

Dan Suciu: ”E pentru prima oară în istoria Parlamentului când un ministru, în timp ce își susține discursul, este agresat fizic”

Ulterior, Daniel Suciu a suspendat ședința și a anunțat că incidentul de luni după-amiaza este unul unic în ”istoria parlamentarismului”.

”Stimaţi colegi, e pentru prima oară în istoria parlamentarismului când un ministru, în timp ce îşi susţine discursul, este agresat fizic. În aceste condiţii eu nu pot să continui şedinţa. Convoc şedinţa Biroului Permanent. Declar şedinţa închisă”, a spus președintele de ședință.

ADVERTISEMENT