News

Scandal pe litoral. Inspectorii ANPC, atacați cu bucăți de carne, de proprietarii de terase din Satul de Vacanță Mamaia

A fost ”revoluție” în Satul de Vacanță din Mamaia, acolo unde inspectorii ANPC au efectuat un nou control la comercianții din zonă.
05.08.2023 | 12:13
Scandal pe litoral Inspectorii ANPC atacati cu bucati de carne de proprietarii de terase din Satul de Vacanta Mamaia
Horia Constantinescu, șeful ANPC, a participat la acțiunea din Satul de Vacanță Mamaia / Surse foto: Hepta / Constanța 100%
ADVERTISEMENT

Al patrulea control al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului din această vară s-a lăsat cu un adevărat scandal, din care nu au lipsit înjurăturile și amenințările.

Horia Constantinescu, șef ANPC: ”Nu se poate găti ca la bâlci”

Scenele au avut loc vineri seara, iar spiritele s-au încins în momentul în care comisarii ANPC au început să verifice condițiile în care se prepară alimentele, la terasele din Satul de Vacanță. Aceștia au fost atacați inclusiv cu bucăți de carne, potrivit relatărilor șefului ANPC, Horia Constantinescu.

ADVERTISEMENT

“În Satul de Vacanţă a ieşit în această seară o întreagă revoluţie. Suntem deja la a patra acţiune de control din această vară, acţiune în cadrul căreia am arătat încă şi încă o dată, probabil de patru ori faptul că nu se poate găti ca la bâlci, nu se poate găti pe trotuar, nu putem pune doar un linoleum pe jos şi să ni se pară că acolo am amenajat o bucătărie.

Spuneam inclusiv părinţilor care, din păcate, au hotărât că trebuie să cumpere mâncare copiilor, pentru că, culmea, nici noi nu gătim cu geamul închis, spuneau unele dintre mămici.

ADVERTISEMENT

Deci se poate găti clătita direct pe plită, direct pe trotuar, se poate păstra mâncarea la temperatura ambientală, cu toate că de cele mai multe ori carnea şi mai ales cea de porc, păstrată în condiţii improprii, reprezintă o bombă toxică”, a povestit Horia Constantinescu într-o postare făcută pe o platformă socială.

Angajații teraselor au aruncat cu mâncare în inspectorii ANPC

Șeful ANPC spune că vor continua controalele, indiferent de presiunile la care sunt supuși inspectorii. Constantinescu a mai explicat că măsurile pe care le va lua vor rămâne la fel de ferme ca și până acum.

ADVERTISEMENT

“Spiritele s-au inflamat în momentul în care angajaţii unora dintre locaţiile oprite din nou temporar, repet, pentru a patra oară constatăm că există un întreg bâlci în Satul de Vacanţă, angajaţii acestor locaţii s-au amestecat prin mulţime şi au început să ne înjure, să arunce cu mâncare în noi şi în felul ăsta au angrenat şi opinia publică în tot ceea ce a urmat.

Vom continua acţiunile, rămânem fermi pe poziţia de a nu permite alimentaţie publică direct pe trotuar, cu toate că se pare că alte instituţii continuă să avizeze ceea ce noi oprim.

ADVERTISEMENT

Va trebui cu siguranţă, la un moment dat, lămurită întreaga situaţie. Atât timp cât, în lumina unora, pentru a putea găti nu trebuie să ai nicio altă condiţie, ci doar să începi să ţipi şi să urli, cu siguranţă, în cazul nostru, măsurile vor rămâne ferme, chit că le vom mai scrie de câteva ori.

La un moment dat, lucrurile se vor înţelege în maniera în care trebuie”, a mai dezvăluit Horia Constantinescu. El spune că spiritele s-au calmat abia când în zonă au apărut mai multe echipaje de poliție, ca urmare a unui apel la 112.

ADVERTISEMENT
Tags: