News

Scandal public între Marian Godină şi Adrian Cioroianu, cei doi se întrec în jigniri: “Căpcăun cu aere de intelectual” vs. “Miliţian de pripas”

Fostul poliţist Marian Godină a intervenit în disputa dintre Adrian Cioroianu şi Emilia Şercan, stârnind o polemică suburbană cu directorul Bibliotecii Naţionale a României.
01.03.2024 | 18:26
Adrian Cioroianu şi Marian Godină au lăsat deoparte limbajul civilizat şi au trecut la jigniri Foto: Hepta/Facebook
ADVERTISEMENT

Scandalul de la Biblioteca Naţională, dintre Adrian Cioroianu şi jurnalista Emilia Şercan a căpătat amploarea bulgărelui de zăpadă, angrenând în rostogolirea sa tot mai mulți actori. Ultimul prins în acest scandal este polițistul Marian Godină.

Cioroianu către Godină: “Pune mana pe carte, milițiene influensăr”

Mircea Godină a intrat de bunăvoie în acest scandal, după ce a postat pe Facebook părerea sa despre faptul că Adrian Cioroianu, directorul Bibliotecii Naționale, a făcut publică solicitarea Emiliei Șercan de a studia teza de doctorat a lui Mircea Geoană.

ADVERTISEMENT

“La bibliotecă poate merge oricine, domnule Cioroianu, și să ceară orice carte, chiar și despre cauzele apariției hemoroizilor, fără teama că e posibil ca un dobitoc care lucrează vremelnic acolo, poate chiar ca director, va face public acest lucru. Iar când dobitocul face publică munca în desfășurare a unui jurnalist de investigație e cu atât mai grav, pentru că vulnerabilizează atât anceheta, cât mai ales persoana”, a scris Marian Godină, în postarea sa.

Jignit de felul în care a fost etichetat, Godină, numindu-l inclusiv “căpcăun cu aere de intelectual”, Cioroianu i-a răspuns fostului poliţist în aceeaşi termeni, coborând dialogul în zona suburbanului.

ADVERTISEMENT

“A reapărut influensărul răsuflat Godină. Sunteţi penibil. Rog, fiţi recunoscător că vă bag în seamă şi rog nu vă sinucideţi, deşi oglinda nu vă minte, dimineaţa, dragă miliţian de pripas”, a fost comentariul lui Cioroianu, la care Godină a răspuns: “Good point! Good, good point!”.

Referirea lui Godină este o ironie la o eroare de protocol făcută de Cioroianu pe vremea când era ministru de externe, acesta replicându-i în termenii de mai sus regelui spaniol Juan Carlos în timpul ceremonialului de primire la Madrid, replică însoţită de un gest la fel de colocvial, cu degetul mare ridicat în sus.

ADVERTISEMENT

Schimbul de invective a continuat în aceeași notă, Cioroianu scriind: “Pune mana pe carte, milițiene influensăr! Te faci de râs. Nici filmul Gladiatorul nu l-ai văzut? Sau iar dormeai în sală, de la prea multe semințe de floare scuipate pe jos?! Ăsta e semn de viață lungă, nu de OK! Înapoi la clasa a VII-a, influensăre! Pune mâna și citește, sau mă vei pune în situația de a-ți aminti eu cum e cu editatul cărților scrise de victime devenite tupeiști!”.

Scandalul dintre Adrian Cioroianu şi Emilia Şercan a pornit după ce jurnalista a reclamat frigul din sălile Bibliotecii Naționale, unde cititorii stau cu gecile pe ei, la temperaturi de 16,6 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Directorul Bibliotecii Naţionale, Adrian Cioroianu, i-a răspuns acid, dezvăluid în postarea sa că Emilia Şercan a solicitat să studieze teza de doctorat a lui Mircea Geoană, fapt pe care Şercan l-a catalogat ca fiind de o “mârşăvie inimaginabilă”.

ADVERTISEMENT