Life

Scandal uriaș după finala Eurovision 2023! Loreen și cea mai umilită țară din festival, în atenția tuturor

Finala Eurovision 2023 a lăsat multora un gust amar! Câștigătoarea Loreen e contestată, iar o altă țară a fost umilită de Europa!
14.05.2023 | 16:54
Scandal urias dupa finala Eurovision 2023 Loreen si cea mai umilita tara din festival in atentia tuturor
Scandal după finala Eurovision 2023. Loreen, în vizor. Foto: Eurovision.tv/ YouTube. Montaj: FANATIK
ADVERTISEMENT

Eurovision 2023 are dramele sale. Sau, cum s-ar zice, niciun an fără scandaluri și nemulțumiri după ce vedem rezultatele finale ale juriilor și publicului.

Scandal după finala Eurovision 2023. Loreen, acuzată de plagiat. I se ia trofeul?

Loreen, câștigătoarea din partea Suediei (pentru a doua oară în ultimii 11 ani) nu a fost pe placul tuturor. Asta am putut sesiza cu toții încă din gala finală. Sala de la Liverpool l-a aclamat de nenumărate ori pe Kaarija din Finlanda. Atât de mult încât prezentatoarea Hannah Waddingham a fost nevoită în repetate rânduri să le atragă atenția fanilor în legătură cu vociferările lor.

ADVERTISEMENT

Loreen este, fără doar și poate, câștigătoarea de drept și de facto a concursului. Bruneta a devenit încă de la început preferata majorității celor car urmăresc festivalul. Doar că, oricât de bine ar fi cântat și oricât de mult ar fi apreciat unii show-ul, Loreen n-a fost ferită de polemică.

Pe internet circulă de câteva luni presupusa melodie pe care artista din Suedia ar fi plagiat-o. Ba chiar, unii susțin că ar trebui ca participantei să i se retragă trofeul.

ADVERTISEMENT

Prezentatoare tv din Spania: „Piesele sunt identice”

Un post de televiziune din Spania, Telecinco, a publicat o bucată din melodia „Flying Free” (Pont Aeri), cea pe care ar fi copiat-o cântăreața suedeză.

Prezentatoarea show-ului „Socialite”, o emisiune cu și despre mondenități, de la postul de televiziune spaniol a taxat-o dur pe Loreen după ce a auzit melodia pe care ar fi plagiat-o. „Am o ureche muzicală foarte bine dezvoltată și, aparent, piesele sunt identice”, a spus jurnalista și prezentatoarea tv Maria Patiño.

ADVERTISEMENT

Acuzațiile nu sunt unele noi. Loreen nu este prima artistă despre care se spune că s-ar fi inspirat nepermis de mult din alte cântece. Având în vedere că artista a trecut de toate probele și a ajuns în finala Eurovision, lăsată să își ridice trofeul, este clar că organizatorii nu consideră melodia „Tattoo” copia „Flying free”.

Spania, cea mai umilită țară de la Eurovision. A luat cele mai puține puncte de la public: 5

Trecem de acest scandalul plagiatului și ajungem la cea mai umilită țară din finala difuzată pe 13 mai. Cu toate că la pariuri a fost în top 10, reprezentanta Spaniei, Blanca Paloma, a terminat abia pe 17.

ADVERTISEMENT

De ce spunem că a fost cea mai umilită? Ei bine, pentru cei care nu au văzut finala, despre care FANATIK a scris în timp real aici, Blanca a fost pe ultimul loc la televot. A obținut doar 5 puncte. A avut noroc cu juriile naționale, căci artista mai avea în tolbă 95 de puncte până la anunțarea notelor acordate de public. În total, Spania a avut 100 de puncte. A fost sub Franța (104), dar peste Moldova (96).

Blanca Paloma, după finala Eurovision: „Eurovision nu a fost pregătit pentru Eaea”. Fanii lui Agoney au inundat-o cu mesaje de hate

Se pare că fanii concursului muzical european nu gustă alte genuri muzicale în afară de trape, manele-pop sau pop-dance. Genul flamenco nu a fost, așadar, nici pe departe pe gustul ascultătorilor!

Blanca Paloma, destul de dezamăgită de acest rezultat, la fel ca fanii care și-au pus speranța în performanța ei inegalabilă, a avut ceva de spus despre acest rezultat mediocru. „Mă duc acasă satisfăcută. Probabil că Eurovision nu a fost pregătit pentru Eaea, piesă pentru care mă simt foarte mândră”, a spus Blanca, potrivit formulatv.com.

De acest rezultat au profitat haterii spanioli care l-au susținut pe Agoney la Benidorm Fest, unul din contracandidații Blancăi. Imediat după finala Eurovision 2023, comunitatea artistului care a pierdut în selecția națională spaniolă a tăbărât cu mesaje injurioase la adresa artistei care, culmea, era extrem de bine cotată la casele de pariuri. Încurcate mai sunt căile Eurovisionului!

 

ADVERTISEMENT