Sport

Scandal uriaș la un meci de baschet din campionatul U16: ”O să vă prind și o să vă dau bricege! Vă omor!”. Video

Un scandal de proporții s-a iscat la meciul Știința Slam București - CSS Ploiești, din semifinalele turneului final al Campionatului Național de baschet masculin U16.
04.05.2022 | 20:55
Scandal urias la un meci de baschet din campionatul U16 O sa va prind si o sa va dau bricege Va omor Video
Un scandal de proporții s-a iscat la meciul Știința Slam București - CSS Ploiești, din semifinalele turneului final al Campionatului Național de baschet masculin U16. Sursă foto: captură youtube FRB TV
ADVERTISEMENT

Formația din Capitală s-a impus cu 61-59, dar mai multe incidente s-au produs în timpul întâlnirii și la finalul acestuia, iar arbitrii au fost amenințați cu moartea de un antrenor și de tatăl unui jucător.

Turneul final al campionatului U16 de baschet s-a încheiat cu scandal monstru

Scandalul de la meciul de baschet din campionatul U16 disputat în weekend a fost abordat în cadrul emisiunii ”Starea Nației” de omul de televiziune Dragoș Pătraru, al cărui fiu evoluează la echipa ploieșteană, acesta afirmând că susținătorii gazdelor, în majoritate părinți, i-au înjurat pe adversari.

ADVERTISEMENT

”Eu m-am distrat săptămâna trecută din plin, la turneul final de baschet masculin, categoria sub 16 ani. A fost distracție cum nu ați văzut. Au fost cinci meciuri în cinci zile, doar la noi se poate juca așa. Eu am fost foarte bucuros de rezultatul copiilor mei, care au câștigat finala mică.

Dar cred că arbitrii s-au distrat cel mai tare, mai ales când au luat cafteală de la reprezentații echipei gazdă, Știința București. Asta e moda în sport, să bați arbitrii și când câștigi. Multe imagini au fost deja șterse de organizatori ca să nu mai existe probe.

ADVERTISEMENT

Probabil că nu veți auzi în prea multe locuri despre incident, pentru că Federația Română de Baschet încearcă să mușamalizeze totul. Echipa asta de golănași are susținere foarte puternică”, a spus Pătraru la emisiunea pe care o moderează.

Un părinte a sărit la bătaie

”E al naibii de distractiv să vezi un antrenor de copii cum urlă la arbitrii, spunând ‘O să vă prind și o să vă dau bricege! Să moară familia mea, mă duc la pușcărie! Vă omor!’. Am încheiat citatul din marele antrenor Cristian Georgescu (n.r. – antrenor secund la Știința București).

ADVERTISEMENT

Un nume de mare viitor. Eu zic să îl punem la națională. Oricum, felicitări părinților care-și lasă copiii pe mâna unor asemenea specimene! Cu siguranță, au doar lucruri bune de învățat”, a mai spus Dragoș Pătraru.

Potrivit site-ului baschet.ro, arbitrii ar fi fost agresați și amenințați inclusiv în afara sălii sau în zona vestiarelor, unul dintre ei alegând să se mute de frică în alt hotel. Pe contul oficial de Youtube al celor de la Știința, din înregistrarea meciului lipsesc 3 minute din ultimul sfert. Pe înregistrare se vede cum o fază de atac se întrerupe brusc, iar scorul sare de la 48-53 la 52-54.

ADVERTISEMENT

La final, pe înregistrare se poate observa cum mai mulți părinți coboară din tribune pe teren pentru a sărbători succesul copiilor lor. Unul dintre aceștia se duce către brigada de arbitri, probabil pentru a le cere socoteală, și e oprit de un bărbat din apropiere, care încearcă să-l calmeze.

ADVERTISEMENT