News

Scene de groază în Israel. Șofer arab, târât din mașină și bătut de mulțimea furioasă. Imaginile transmise live. Video

13.05.2021 | 14:58
Scene de groaza in Israel Sofer arab tarat din masina si batut de multimea furioasa Imaginile transmise live Video
Șofer arab, târât din mașină și bătut de mulțimea furioasă. sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Scene greu de privit în Israel, unde tensiunile au atins cote maxime. Un bărbat arab a fost scos din mașina sa și bătut de mulțimea furioasă. Întreaga scenă a fost transmisă în direct.

Tensiunile sunt la cote maxime, iar oamenii au devenit foarte violenți, inclusiv unii cu alții, după atacurile cu rachetă din Israel. Un bărbat de naționalitate arabă a fost bătut de mulțime.

ADVERTISEMENT

Scene de groază în Israel. Mulțimea atacă un șofer arab

Conflictele sunt la ordine zilei în Israel, după bombardamentele cu rachete din ultimele zile. Situația este foarte aproape război civil în Israel, după cum menționa și primarul din orașul Lod zilele trecute.

Tocmai de aceea, oamenii furioși au ieșit pe stradă și au atacat naționalii arabi. Au fost arestate 375 de persoane în urma evenimentelor de miercuri seara, iar 36 de polițiști au fost răniți în urma intervenției asupra persoanelor violente, transmite The Guardian.

ADVERTISEMENT

Imaginile arată cum un șofer de taxi încearcă să treacă de protestatarii de extermă dreapta, pentru a-i evita. Demonstrații organizaseră un protest în acest oraș, aflat în apropiere de Tel Aviv.

Ulterior, ei au declarat că au crezut că respectivul șofera voia să intre cu mașina în ei, iar de aceea l-au prins și l-au atacat. Oamenii legii și ambulanța au sosit după 15 minute.

ADVERTISEMENT

În acest interval de timp, bărbatul a fost bătut cu bestialitate. El a fost găsit zăcând pe asflat la sosirea salvatorilor. Din fericire, starea lui de sănătate este bună, dar el este internat în stare gravă la spital.

Violențele din Israel sunt condamnate de oficiali

Toate aceste violențe îndreptate asupra arabilor sunt condamnate de politicieni, care îi îndeamnă pe oameni la calm. Mai mult, și premierul Benjamin Netanyahu a avut ceva de spus în acest caz.

ADVERTISEMENT

Astfel, el a declarat că nimeni nu este deasupra legii și oamenii nu ar trebui să acționeze de parcă nu există organe de justiție în țară.

„Nu contează pentru mine că îți fierbe sângele. Nu poți lua legea în mâinile tale”, a spus el.

De asemenea, premierul a spus că nimic nu poate să justifice orice fel de atac, al ambelor părți afectate în acest caz.

„Nimic nu justifică atacarea arabilor de către evrei şi nimic nu justifică atacarea evreilor de către arabi”, a declarat premierul Benjamin Netanyahu.

Și marele rabin din Israel, Yitzhak Yossef, a condamnat aceste acțiuni și a spus că nu trebuie ca cetățenii să ia parte în astfel de atacuri.

„Cetăţeni inocenţi sunt atacaţi de organizaţii teroriste, inimile ne sunt grele, iar imaginile dificile, dar nu ne putem permite să fim atraşi în provocări şi atacuri”, a declarat el.

Și Bezalel Smotrich, liderul partidului Sionist Religios, a avut ceva de spus și i-a îndemnat pe evrei să renunțe la comportamentul violent arătat în ultimele zile.

„Frați evrei, opriți-vă! În niciun caz nu ne putem permite să participăm la acte violente”, a spus acesta.

ADVERTISEMENT