News

Scene de groază la Botoșani: Un tânăr a fost împușcat de un polițist pe care l-a lovit cu toporul

Un tânăr de 26 de ani din Botoșani a fost împușcat de un polițist după ce l-a atacat cu toporul. Află motivul conflictului.
22.06.2023 | 14:13
Scene de groaza la Botosani Un tanar a fost  impuscat de un politist pe care la lovit cu toporul
Scene violente în Botoșani. Foto: Colaj Fanatik/Facebook.
ADVERTISEMENT

Un eveniment șocant a avut loc miercuri noapte în comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani, când un scandal aparent banal de circulație s-a transformat într-un episod violent. Un tânăr în vârstă de 26 de ani a atacat brutal cu un topor un polițist, iar intervenția forțelor de ordine a necesitat folosirea armamentului de serviciu pentru a potoli agresorul.

Un polițist din Botoșani, lovit cu un topor

Incidentul a avut loc în jurul orei 23.30, atunci când o persoană a sunat la numărul de urgență 112 pentru a semnala un conflict în fața propriei locuințe. Polițiștii din cadrul Municipiului Botoșani s-au deplasat imediat la fața locului, unde au descoperit un tânăr înarmat cu un topor, amenințând alte două persoane. Una dintre acestea a fost deja rănită în urma confruntării.

ADVERTISEMENT

Echipa de intervenție a încercat să calmeze situația și i-a somat pe agresor să renunțe la comportamentul său violent. Cu toate acestea, tânărul nu a reacționat și a continuat atacul, lovind unul dintre polițiști.

Pentru a proteja viața și siguranța membrilor săi, forțele de ordine au fost nevoite să folosească focuri de avertisment. În ciuda acestora, agresorul a încercat să atace din nou, iar unul dintre polițiști a fost nevoit să tragă un foc de armă înspre el, rănindu-l la piciorul drept.

ADVERTISEMENT

Tânărul a fost împușcat

Imediat după incident, tânărul agresor a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Starea sa de sănătate este monitorizată de către personalul medical, în timp ce polițiștii au demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a desfășurat acest atac violent.

„Echipajul de poliție dirijat în locul indicat, a identificat apelantul, un tânăr de 26 de ani, care avea în mână un topor, cu care amenința alte două persoane, iar una dintre acestea era rănită.

ADVERTISEMENT

Polițiștii l-au somat să renunțe la comportamentul agresiv, însă nu s-a conformat, motiv pentru care au fost executate focuri de avertisment cu arma din dotare.

Întrucât tânărul nu s-a supus somațiilor polițiștilor și a încercat să îi atace, lovindu-l pe unul dintre agenți, a fost executat un foc de armă înspre acesta, fiind rănit la nivelul gambei piciorului drept.

ADVERTISEMENT

Cercetările sunt continuate de către unitățile de parchet competente, sub aspectul comiterii infracțiunilor de ultraj și lovire sau alte violențe”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani.

ADVERTISEMENT