News

Scene incredibile cu Ștefan Godei, patronul azilelor groazei: „I s-a făcut rău, a leșinat”. Cum a luat terenul din Voluntari pe care și-a construit o casă

Ștefan Godei a fost implicat într-un proces cu miză imobiliară, în joc fiind un teren pe care și-a ridicat o casă de locuit.
19.07.2023 | 11:17
Scene incredibile cu Stefan Godei patronul azilelor groazei I sa facut rau a lesinat Cum a luat terenul din Voluntari pe care sia construit o casa
Ștefan Godei și-a construit o casă pe terenul cumpărat în 2020 Colaj: FANATIK, Sursa foto: Facebook Ștefan Godei, google maps
ADVERTISEMENT

Ștefan Godei, președintele Asociației “Sfântul Gabriel cel Viteaz”, prin care își desfășurau activitatea două centre pentru persoane vulnerabile, în Voluntari și Afumați, se află în arest preventiv pentru 30 de zile după perchezițiile de acum două săptămâni din dosarul azilelor groazei. După ce în presă s-a dezvăluit că Godei a fost șofer la Primăria București, dar și la cabinetul de senator al Gabrielei Firea, aceasta și-a dat demisia din funcția de ministru al familiei.

Ștefan Godei a cumpărat în 2020 un teren de 600 metri pătrați în Voluntari

Ștefan Godei a figurat ca pârât într-un dosar înregistrat pe 13 septembrie 2021, la Judecătoria Buftea, conform informațiilor consultate de FANATIK pe portalul instanțelor de judecată. Obiectul dosarului este “anulare act”, reclamant este un cetățean cu numele de familie Roșca, iar ca pârât mai figurează un italian pe nume Maso. Ștefan Godei a cumpărat, în 2020, un teren din Voluntari de la Maso, pe care acesta îl achiziționase de la Roșca în 1996.

ADVERTISEMENT

Roșca, cel care a vândut terenul de 600 metri pătrați în 1996, cu 15 milioane lei, a vrut să reintre în posesia lui, pentru că italianul nu avea drept să fie proprietar, fiind cetățean străin. În 2020, Godei s-a dus la terenul pe care îl cumpărase de la Maso și  a început să-l pregătească pentru construirea unei case, apoi  a aflat că acesta e în litigiu și că ar putea să-l piardă, astfel că a intrat în legătură cu Roșca, cel care a vândut prima oară terenul.

Așa s-a ajuns la proces, reclamantul, în contradictoriu cu pârâții, solicitând nulitatea absolută a contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 1925 din 12.12.1996 privind imobilul situat în Voluntari, compus din teren intravilan în suprafață de 600 mp, datorită încălcării prevederilor art. 47 din Legea nr. 18/1991 care instituie o incapacitate absolută a cetățenilor străini de a dobândi terenuri în România.

ADVERTISEMENT

De asemenea, reclamantul a solicitat nulitatea absolută a contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 4748 din 10.09.2020, adică atunci când Godei a cumpărat terenul de la Maso, ca urmare a anulării contractului inițial. Roșca a solicitat revenirea la situația anterioară de carte funciară, în sensul radierii celor doi cumpărători, concomitent cu intabularea imobilului pe numele său.

Ștefan Godei a intrat pe teren și a început să sape șanțuri pentru fundație

„După încheierea contractului din 1996, pârâtul de rang 1 – cumpărătorul nu a intrat în posesia terenului, nefolosind nici terenul și nici construcția existentă pe teren, care a fost abandonată și în timp s-a autodemolat, în prezent nemaiexistând. Demersul pârâtului a fost soluționat definitiv, Curtea de Apel București în 23.11.2016 a respins recursul. S-a reținut că la data de 12.12.1996, respectiv momentul contractării, față de faptul că pârâtul era cetățean străin, există o incapacitate de a dobândi terenuri în România, la acea dată posibilitatea dobândirii dreptului de proprietate asupra terenurilor era un atribut exclusiv al calității de cetățean român”, se arată în dosar.

ADVERTISEMENT

În urma finalizării acțiunii promovate de Maso,  care ceruse în instanță validarea contractului din 1996, Roșca a depus la Primăria Voluntari cerere însoțită de hotărârile civile, solicitând luarea sa în evidență referitor la imobilul – teren situat în Voluntari, dar solicitarea i-a fost respinsă. Totodată, în cursul anului 2017, a contractat un topometrist pentru efectuarea unei documentații privind intabularea imobilului – teren, întrucât construcția – clădire nu mai exista fizic, dar i s-a respins cererea.

“În data de 03.07.2020, reclamantul a constatat că o persoană necunoscută a intrat pe acest teren, a curățat terenul și a săpat șanțurile pentru fundație, privind ridicarea unui construcții noi. A anunțat atât Primăria orașului Voluntari, cât și Inspectoratul de Stat în Construcții, dar a primit un răspuns de la Poliția Locală că pârâtul Ștefan Godei va fi sancționat contravențional. A aflat identitatea persoanei care a săpat șanțurile ca fiind pârâtul de rang 2, care în cursul lunii iulie s-a prezentat la domiciliul reclamantului ca urmare a adreselor înaintate”, se menționează în dosar.

ADVERTISEMENT

Procesul a fost câștigat de Ștefan Godei

„Cu această ocazie, i-a arătat acestuia toate documentele, respectiv hotărâri judecătorești, şi i-a explicat că numitul Maso nu avea voie să cumpere terenuri în România, iar actul încheiat nu mai poate produce efecte juridice.”, se mai scrie în dosarul consultat de FANATIK. Roșca a povestit judecătorilor că Ștefan Godei a făcut o criză atunci când a aflat că contractul prin care a cumpărat terenul ar putea să nu fie legal: “Acesta s-a arătat surprins, i s-a făcut rău, a leşinat, reclamantul împreună cu o persoană, care a asistat la discuții, administrându-i un medicament. Când și-a revenit, după aproximativ 20 de minute, acesta a afirmat că nu știa despre această situație și că a investit deja o sumă mare de bani.”

“În anul 2011, prin actul adițional autentificat sub nr. 3149/12.09.2011, părţile au convenit transferul dreptului de proprietate, confirmând vânzarea imobilului teren şi construcţie anterior arătate, cu toate consecinţele juridice ce ar decurge din această vânzare-cumpărare. Or, acest al doilea înscris a fost însuşit de reclamant, care a primit preţul vânzării de la acea vreme, cei doi pârâţi succesivi intabulându-şi dreptul de proprietate asupra imobilelor teren şi construcţii. De altfel, reclamantul a omis cu bună ştiinţă să depună la dosar actul adiţional care a validat, în esenţă, vânzarea intervenită între părţi, manifestarea de voinţă a părţilor fiind una clară, cu atât mai mult cu cât actul adiţional a fost încheiat în anul 2011, la mai bine de 10 ani de la încheierea contractului de vânzare-cumpărare, ambele înscrisuri intrând în circuitul civil şi fiind transmisă, succesiv, proprietatea, la cumpărătorii subsecvenţi”, au explicat judecătorii.

Pe 7 iulie 2023, judecătorii le-au dat dreptate lui Godei și Maso. “Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Roşca Ioan-Sorin în contradictoriu cu pârâţii Maso Renato şi Godei Ştefan-Cristian, ca neîntemeiată. Obligă reclamantul la plata către pârâtul Godei Ştefan-Cristian a sumei de 3000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu avocaţial. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, cererea urmând a se depune la Judecătoria Buftea”, au decis judecătorii. Reclamantul nu a formulat, încă, apel. Practic, în urma acestie decizii, Ștefan Godei a rămas cu terenul pe care și-a ridicat casa din Voluntari, la această adresă aflându-se înregistrat sediul Asociației „Sfântul Gabriel cel Viteaz”.

ADVERTISEMENT