News

Scene șocante la circ. Mai mulți acrobați au căzut de la înălțime din cauza unei trambuline care s-a rupt

Scene șocante la un circ. Acrobați căzuți de la înălțime din cauza unei trambuline care s-a rupt. Cum a avut loc întreaga întâmplare?
05.01.2024 | 21:13
Scene socante la circ Mai multi acrobati au cazut de la inaltime din cauza unei trambuline care sa rupt
Care este starea acrobaților. Sursa foto: DailyMail, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Scene șocante au avut loc la un circ din China. Chiar în timpul unui spectacol, mai mulți acrobați au căzut de la înălțime. Mai exact, de pe o trambulină de protecție, care s-a rupt în momentul numărului lor. Care este starea acestora acum?

Acrobați căzuți de la înălțime în timpul unui spectacol de circ. Trambulina de protecție s-a rupt

Întreaga întâmplare s-a produs sub ochii publicului, care la rândul său a fost uimit de incident. Numărul acrobaților a fost întrerupt de îndată, iar spectatorii au fost conduși către plecare cu zece minute mai devreme decât prevedea programul.

ADVERTISEMENT

Cum a fost posibil totul? Șase acrobați ai Circului din Shanghai făceau mișcări și sărituri la trapez, sub ei aflându-se, pentru orice eventualitate, o trambulină mare, cu un material similar unei pânze. De altfel, alți cinci acrobați mai erau pe trambulină.

Cei cinci artiști de circ așteptau să fie luați în aer, așa cum prevedea spectacolul, însă, pânza s-a rupt din senin. Drept urmare, aceștia din urmă au fost aruncați și au căzut pe podea. Unul dintre artiști a ajuns chiar la câțiva metri depărtare de podea, potrivit dailymail.co.uk.

ADVERTISEMENT

Odată cu producerea incidentului, s-a dispus rapid oprirea spectacolului, iar oamenii veniți să asiste au fost anunțați că trebuie să părăsească locul cu 10 minute mai devreme. Pe scenă au intervenit la timp câteva echipaje de salvare și au acordat primul ajutor.

Din fericire, niciun acrobat nu a fost grav vătămat, starea lor fiind una bună, potrivit cadrelor medicale. De asemenea, artiștii de circ, deși au fost sfătuiți să ia o pauză, au refuzat. Și-au exprimat dorința de a-și îndeplini în continuare profesia.

ADVERTISEMENT

Un moment similar a avut loc și în Ungaria

Un moment similar cu cel din China s-a produs în 2023, în luna septembrie, în Ungaria. Un acrobat în vârstă de 25 de ani s-a prăbușit în gol de la 25 de metri de vârful unui spectacol de circ, care se numea, ca printr-o ironie, ”Roata morții”.

Tânărul artist de circ din Ungaria, pe nume Raul Alexander, a ”zburat” de pe o mașină rotativă, sub privirile speriate ale publicului. Dar, cu toate că a căzut de la o înălțime foarte mare și mulți dintre cei prezenți au crezut că a murit pe loc, acrobatul a supraviețuit ca printr-o minune.

ADVERTISEMENT

Raul Alexander s-a ales totuși cu dureri în zona umărului, a picioarelor și cu un ușor sentiment de teamă de a-și mai continua cariera. ”Și-a așezat greșit mâinile și picioarele pe inel, a alunecat și a căzut tocmai când Roata Morții era la cel mai înalt punct”, declara presei Florian Richter, director Ircus.

ADVERTISEMENT
Tags: