News

Scene șocante la Spitalul Județean Botoșani. Pacienții sunt tratați printre gândaci. ”Mizerie ruptă parcă dintr-un film de groază”

Pacienții de la Spitalul Județean Botoșani sunt tratați printre gândaci. O arată mai multe imagini publicate în spațiul public.
04.02.2024 | 14:07
Scene socante la Spitalul Judetean Botosani Pacientii sunt tratati printre gandaci Mizerie rupta parca dintrun film de groaza
Gândaci la Spitalul Județean Botoșani. colaj Fanatik/ captură Monitorul de Botoșani
ADVERTISEMENT

Scene șocante la Spitalul Județean Botoșani, care se află iarăși în mijlocul unui scandal. O tânără de 20 de ani a făcut publice mai multe imagini în care se observă saloanele pline de gândaci și mizerie.

Copii tratați printre gândaci, la Spitalul Județean Botoșani

Femeia, care are copilul internat la secția de Pediatrie, a constatat că salonul în care se afla minorul arată de parcă ar fi „rupt dintr-un film de groază”. Pe lângă mizeria de nedescris, mămica a văzut cum gândacii se plimbă pe pereți.

ADVERTISEMENT

Revoltată, aceasta a postat mai multe filmulețe în mediul online. „În imagini se poate vedea cum merg gândaci prin saloane. Mizeria ruptă parcă dintr-un film de groază și, dacă va uitați mai bine, se poate vedea și cum intră curentul pe la geam.

Venim în spital să ne tratăm copiii și iei alte boli și ne mai mirăm și de ce. Unde este Ministerul Sănătății?”, a transmis tânăra mămică, potrivit Monitorul de Botoșani.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, managerul Spitalului Județean de Urgență Mavromati, acolo unde a fost semnalat incidentul, susține că a fost efectuată dezinsecția chiar acum câteva zile. Însă, din cauză că imobilul este foarte vechi, astfel de probleme apar frecvent.

De asemenea, Monica Adăscăliței, managerul unității medicale, spune că au fost făcute demersuri pentru a fi construită o nouă clădire pentru Secția de Pediatrie a spitalului din Botoșani.

ADVERTISEMENT

Pacienții au fost mutați într-o altă clădire

În urma apariției imaginilor în spațiul public, conducerea spitalului a luat măsuri. Copiii au fost mutați din acel corp al clădirii, fiind făcută o nouă dezinsecție în această dimineață. „Am solicitat o notă explicativă responsabilului cu dezinsecția în spital. S-a stropit chiar în urmă cu câteva zile”, a transmis managerul spitalului.

Amintim că în vara anului trecut, Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani a fost în centrul unui scandal monstru. Totul s-a întâmplat după ce o tânără însărcinată, Alexandra Ivanov, a murit pe patul de spital, la maternitatea din Botoșani.

ADVERTISEMENT

Mămica a fost tratată cu indiferență de cadrele medicale. Vreme de șapte ore nu a primit îngrijirile necesare, deși implora medicul de gardă să o trateze, spunându-i că are dureri puternice. Ultimele mesaj trimis de Alexandra mamei ei a fost „Nu mai am aer”.

 

 

ADVERTISEMENT