Fotbal international

Scene uluitoare în Franța, în plină pandemie! La Strasbourg s-a jucat un meci ilegal de fotbal, la care s-au strâns 400 de oameni

26.05.2020 | 10:29
Scene uluitoare in Franta in plina pandemie La Strasbourg sa jucat un meci ilegal de fotbal la care sau strans 400 de oameni
ADVERTISEMENT

Franța este una dintre țările cele mai afectate din Europa de pandemia de coronvirus, iar Ligue 1 a fost terminat mai devreme decât trebuia, PSG fiind anunțată campioană.

Chiar dacă s-au luat mai multe măsuri împotriva răspândirii COVID-19, la Strasbourg s-a organizat ilegal un meci de fotbal, la care au asistat peste 400 de oameni, ceea ce ar putea declanșa un nou val de coronavirus în Franța.

ADVERTISEMENT

În Franța s-a jucat ilegal un meci de fotbal, la care au asistat peste 400 de oameni

Deși Franța a luat măsuri radicale împotriva răspândirii coronavirusului, la Strasbourg s-a organizat un meci ilegal de fotbal, la care au asistat peste 400 de oameni, spre uimirea tuturor cetățenilor care au respectat cu strictețe măsurile luate de Guvernul francez.

„Sunt îngrozit de o astfel de lipsă de responsabilitate, imaginați-vă dacă va deveni un cluster”, a spus Serge Oehler, viceprimarul orașului Strasbourg.

ADVERTISEMENT

Roxana Mărăcineanu, ministrul Sportului din Franța, atac subtil la Bundesliga

Roxana Mărăcineanu, ministrul Sportului din Franța, a vorbit despre măsura pe care a luat-o și anume de a anula sezonul din Ligue 1, explicând motivul care a determinat-o să ia o astfel de măsură, atacând subtil situația din Germania, unde Bundesliga a revenit:

„Fiecare țară a fost afectată diferit și fiecare trebuie să își asume o decizie în acest sens.

ADVERTISEMENT

Pentru mine au primat aspectele privind sănătătatea și siguranța psihică a oamenilor, nu cele economice, așa cum s-a întâmplat în alte țări”.

PSG a fost desemnată campioana ediției 2019-2020 din Ligue 1, deși competiția a fost înghețată. În afara parizienilor, vor mai merge în Champions League Marseille și Rennes, iar în Europa League vor fi prezente Lille, Reims și Nice. Cu acest titlu, PSG o egalează la număr de campionate câștigate pe Marseille: 9.

ADVERTISEMENT

Jean-Michel Aulas, președintele celor de la Olympique Lyon, s-a revoltat după ce PSG a fost desemnată campioană în Franța: „Am luat act de anunțul precipitat, deși ministrul sporturilor, Roxana Mărăcineanu, specificase în prealabil posibilitatea de a reîncepe în august, dacă vor exista premisele sanitare.”.

„Ne rezervăm dreptul de a solicita daune-interese, în condițiile în care ni s-a furat șansa de a ne decide viitorul pe teren, prejudiciile suferite ridicându-se la zeci de milioane de euro”, a mai spus Jean-Michel Aulas.

ADVERTISEMENT