Life

Schimb dur de replici între Oana Pellea și trupa La Familia. Cum a ajuns Amza Pellea în centrul scandalului

Schimb dur de replici între Oana Pellea și trupa La Familia, din cauza unei secvențe cu Amza Pellea, folosită în videoclipul formației.
19.05.2021 | 11:10
Schimb dur de replici intre Oana Pellea si trupa La Familia Cum a ajuns Amza Pellea in centrul scandalului
Schimb dur de replici între Oana Pellea și trupa La Familia. Cum a ajuns Amza Pellea în centrul scandalului. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un schimb dur de replici a avut loc între trupa la Familia și Oana Pellea, din cauza unei piese lansate de grupul muzical. Fiica lui Amza Pellea este deranjată de faptul că s-a folosit imaginea tatălui ei într-un videoclip, fără ca ea să fie consultată.

Din acest motiv, actrița a sesizat Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA). Oana Pellea și membrii trupei vizate au avut un schimb acid de replici pe această temă.

ADVERTISEMENT

Schimb dur de replici între Oana Pellea și trupa La Familia. Cum a ajuns Amza Pellea în centrul scandalului

Membrii trupei La Familia susțin că au fost impresionați de filmul „Mihai Viteazul” și de prestația lui Amza Pellea. Filmul regizat de Sergiu Nicolaescu înseamnă foarte mult pentru cântăreți, motiv pentru care au folosit o imagine din el.

În plus, aceștia au ținut să-i transmită Oanei Pellea că nu era nevoie să apeleze la ajutorul autorităților pentru un astfel de motiv.

Cântăreții din formația La Familia susțin că tot ce au vrut prin aceste imagini a fost să le amintească contemporanilor de cele mai importante personalități din istorie.

„Am folosit fragmentul din Mihai Viteazul, filmul regizat de Sergiu Nicolaescu, deoarece e unul dintre filmele ce ne-au emoționat în copilărie, acest episod e unul crucial în istoria și identitatea Românească, iar interpretarea lui Amza Pellea a fost genială (întotdeauna cei doi s-au confundat în mintea noastră).

Dragă Oana Pellea, e doar o formă de respect pe care am arătat-o, nu trebuia să sesizezi poliția economică, crezi că poate fi arestată sau cenzurată o idee?

ADVERTISEMENT

Căci ce altceva a făcut Mihai dacă nu să reafirme o idee? O identitate. Un adevăr ce nu poate fi învățat, ci un adevăr ce se relevă în timp ce îl trăiești.

Piesa ar fi avut același efect și fără acest fragment, a fost doar o dorință a noastră personală de a aminti contemporanilor noștri imaginea unor personaje reprezentative din istoria lor… chiar și cea cinematografică”, au transmis membrii trupei La Familia pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

Oana Pellea, nemulțumită de reacția trupei. Ce răspuns a oferit

Oana Pellea susține că nu este niciun scandal și că a vrut doar ca imaginea tatălui ei să fie folosită în mod legal.

Actrița a declarat că s-a interesat la Centrul Național al Cinematografiei (CNC) și nu a existat nicio aprobare pentru ca trupa La Familia să folosească un fragment cu Amza Pellea.

ADVERTISEMENT

Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook, Oana Pellea a ținut să clarifice această situație. Fiica regretatului actor și-a dorit doar eliminarea fragmentului respectiv din videoclip, fiind unica deținătoare a drepturilor de imagine și de autor ale lui Amza Pellea.

Nu există nici un scandal. Am vizionat clipul respectiv și am văzut că imaginea tatălui meu, interpretând rolul Mihai Viteazul a fost folosită. Am urmat drumul legal.

M-am interesat la CNC dacă s a obținut aprobare pentru folosirea respectivului fragment. Nu exista această aprobare.

Am sesizat ORDA specificând că sunt deținătoarea unică a drepturilor de imagine și de autor a tatălui meu, specificând că AMZA PELLEA este marcă înregistrată. Nu am fost întrebata dacă sunt de acord cu folosirea imaginii tatălui meu în acest clip. ORDA a trimis sesizarea mea la Poliție.

Poliția a contactat firma producătoare. Nu am cerut drepturi bănești. Singura cerere a mea a fost ca fragmentul respectiv să fie eliminat din clip, ceea ce s-a întâmplat. Atât.

Menționez că aceasta este unica clarificare pe care o consider necesară . Cu acestea consider discuția închisă.

Ar mai fi de adăugat …că imaginea unui artist nu poate fi folosită după bunul plac de către nimeni. Sunt legi”, a transmis Oana Pellea.

Sișu și Puya au lansat o melodie-manifest

Melodia lansată de Sișu și Puya transmite un mesaj puternic pentru români. Cei doi artiști militează pentru patriotism. De asemenea, versurile melodiei pledează pentru biserică și pentru familia tradițională.

Membrii trupei La Familia sunt conștienți că melodia nu se ridică la nivelul celor care ajung în trending la momentul actual, însă vor să aducă în discuție problemele din societatea românească.

Cântăreții au decis să se lanseze din nou în această formulă și lucrează la un nou album, piesa „Terorist” fiind primul pas.

ADVERTISEMENT