News

Schimbări importante în prognoza ANM pentru perioada 3 – 31 octombrie. Surprize ale vremii de la mijlocul lunii

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a refăcut prognoza pentru perioada 3 - 31 octombrie. Urmează, de la mijlocul lunii, surprize plăcute din partea vremii.
04.10.2022 | 14:10
Schimbari importante in prognoza ANM pentru perioada 3  31 octombrie Surprize ale vremii de la mijlocul lunii
Prognoza ANM pentru perioada 3 - 31 octombrie. Ce se întâmplă cu temperaturile. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Meteorologii ANM au emis, marți, prognoza meteo pentru intervalul 3 – 31 octombrie. Răcirea din debutul acestei săptămâni nu va dura foarte mult.

Prognoza ANM pentru perioada 3 – 31 octombrie. Ce se întâmplă cu temperaturile

Estimările pe termen lung ale Administrației Națională de Meteorologie au suferit schimbări importante față de cele emise vineri.

ADVERTISEMENT

Astfel, din a doua săptămână a lunii, vremea se încălzește în mod considerabil. Va fi mai cald decât în mod obișnuit până la finele lunii octombrie, anunță meteorologii.

Din păcate pentru agricultura de toamnă, precipitațiile prognozate vor fi în general puține, cu excepția zonelor din centru, nord și vest.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru săptămâna 3 – 10 octombrie

În această săptămână, temperaturile se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână în toate regiunile. Sunt posibile valori mai ridicate în nord-estul țării.

Ploile așteptate sunt puține. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

ADVERTISEMENT

Încălzire a vremii de săptămâna viitoare. Prognoza pentru 10 – 17 octombrie

De săptămâna viitoare, vremea se schimbă radical. Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea estică a țării.

În continuare, cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile sudice. În schimb, în regiunile nord-vestice va ploua mult, iar în rest cantitățile vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

ADVERTISEMENT

Vreme caldă în săptămâna 17 – 24 octombrie

La nivel național, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Cel mai cald va fi în regiunile estice și sud-estice.

Seceta se intensifică în regiunile sudice și sud-estice. În schimb, regimul pluviometric va fi excedentar în extremitatea de nord-vest a țării. În rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Final cald al lunii. Prognoza ANM pentru săptămâna 24 – 31 octombrie

A doua lună de toamnă se încheie plăcut. Valorile de temperatură se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul țării.

Cantitățile de precipitații așteptate vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor.

ADVERTISEMENT
Tags: