News

Schimbări privind rovineta. Noi prețuri pentru șoferii din România, se modifică și perioadele de valabilitate

Începând de luni, 11 martie, vor fi făcute schimbări privind rovinieta. Anunț important pentru toții șoferii din România.
08.03.2024 | 20:46
Schimbari privind rovineta Noi preturi pentru soferii din Romania se modifica si perioadele de valabilitate
Schimbări privind rovineta, anunț pentru șoferi. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Șoferii din România trebuie să știe că vor fi făcute schimbări privind rovinieta. Vor apărea noi prețuri, iar perioadele de valabilitate vor suferi și ele modificări importante. Tarifele vor intra în vigoare de luni, 11 martie 2024.

Anunț pentru șoferi. Schimbări privind rovinieta

Taxa pentru folosirea autostrăzilor și drumurilor naționale va avea noi prețuri și perioade de valabilitate, începând de luni. Șoferii din România vor putea plăti rovinieta pentru o zi, aceasta fiind o schimbare majoră. Astfel, pentru un autoturism prețul va fi de 2,5 euro, adică în jur de 12-13 lei, pentru 24 de ore.

ADVERTISEMENT

Se va renunța la rovinieta pentru o săptămână, urmând să apară cea de 10 zile, al cărei tarif va fi de 3,3 euro pentru autoturisme. Taxa pentru 30 de zile va fi de 5,3 euro, adică în jur de 26 de lei, în cazul autoturismelor.

De asemenea, rovinieta pentru 90 de zile va dispărea, urmând să fie introdusă cea de două luni, adică de 60 de zile. Tariful pentru aceasta va fi de 8,4 euro, conform modificărilor care vor intra în vigoare pe 11 martie.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește taxa pentru folosirea autostrăzilor și drumurilor naționale cu valabilitate de un an, nu vor fi făcute schimbări. Prețul va fi tot de 28 de euro pentru autoturisme și 96 de euro în cazul vehiculelor de marfă, care nu au mai mult de 3,5 tone.

Prețuri rovinietă . Foto DRDP Timișoara
Prețuri rovinietă . Foto DRDP Timișoara

Pentru mijloacele de transport cu 9-23 locuri, prețul este de 320 de euro. Observăm că cel mai mare preț se înregistrează în cazul rovinietei pentru vehiculele de transport marfă cu masa mai mare de 12 tone. Pentru acestea, costul pentru un an este de 1.210 euro.

ADVERTISEMENT

Emiterea rovinietelor, suspendată pentru câteva ore

Este important de menționat faptul că emiterea rovinietelor va fi suspendată, pentru circa trei ore, luni, prin portalurile web și aplicații. Măsura este luată pentru a fi actualizate noile date cu privire la perioadele de valabilitate și prețuri.

„CNAIR informează utilizatorii reţelei de drumuri nationale şi autostrăzi, că începând cu data de 11.03.2024, ora 00:00, pentru o perioadă de aproximativ 3 ore, emiterea rovinietelor în punctele de distribuţie, prin intermediul portalurilor web/aplicaţiilor dezvoltate pentru sistemele de operare ale telefoanelor mobile şi a dispozitivelor de procesare a plăţilor numerar/electronice (terminale) nu va fi posibilă.

ADVERTISEMENT

Acest lucru este necesar pentru actualizarea informațiilor privind perioadele de valabilitate ale rovinietelor. Și a nivelului tarifelor pentru acestea în Sistemul Informatic de Emitere, Gestiune, Monitorizare și Control al Rovinietei – SIEGMCR. Uurmare a intrării în vigoare a prevederilor Ordonanței nr. 14/2024 pentru modificarea și completarea OUG nr. 15/2002 ”, a informat CNAIR.

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: