Sport

SCM Râmnicu Vâlcea, calificare în sferturile European League! Victorie uriaşă în Ungaria. Cu cine joacă în următoarea fază

SCM Râmnicu Vâlcea s-a calificat în sferturile de finală din EHF European League după ce s-au impus cu 28-26 pe terenul lui Váci. Cu cine joacă vâlcencele în următoarea fază.
18.02.2023 | 20:40
SCM Ramnicu Valcea calificare in sferturile European League Victorie uriasa in Ungaria Cu cine joaca in urmatoarea faza
SCM Râmnicu Vâlcea, calificată în sferturile European League. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

SCM Râmnicu Vâlcea a reuşit o victorie uriaşă pe terenul celor de la Váci, scor 28-26, care le asigură calificarea în sferturile de finală ale competiţiei. Formaţia lui Bent Dahl a reuşit să obţină calificarea de pe locul doi.

SCM Râmnicu Vâlcea, calificare în sferturile European League!

Grupa este câştigată de Thuringer. Formaţia din Germania a adunat patru victorii şi un egal până acum, iar după victoria vâlcencelor, ultimul meci împotriva lui Paris 92 va fi de palmares, fără implicaţii în clasament.

ADVERTISEMENT

Însă, cu victoria din Ungaria, SCM Râmnicu Vâlcea a reuşit să se ducă la 7 puncte, trei mai mult decât franţuzoaicele, cu care se aflau în duel direct pentru al doilea loc calificant. Astfel, România are din nou reprezentante în play-off.

Minaur Baia Mare, în Final Four în 2021 şi 2022

În precedentele două ediţii, primele de la schimbarea formatului EHF European League, România a avut o reprezentantă în Final Four. Minaur Baia Mare a încheiat pe locul 3 în 2021 şi pe locul 4 în 2022.

ADVERTISEMENT

Cea mai bună marcatoare a echipei lui Bent Dahl a fost Irina Glybko, cea care a înscris de şase ori în succesul din Ungaria. Performanţa este cu atât mai impresionantă, cu cât Vâlcea a avut mari probleme în ceea ce priveşte deplasarea.

Miercuri, vâlcencele au pierdut la Brăila, cu Dunărea, iar o zi mai târziu au plecat spre Vác. Singurul antrenament a fost făcut cu o zi înaintea meciului, dar la ora partidei nu au lăsat oboseala să se simtă.

ADVERTISEMENT

SCM Râmnicu Vâlcea, duel cu norvegiencele de la Sola?!

În sferturile de finală, SCM Râmnicu Vâlcea va întâlni echipa de pe primul loc din grupa C. Acolo, lucrurile sunt în continuare complicate şi trei echipe se bat pentru prima poziţie: Sola, Nykobing și Debrecen. Cele mai mari şanse le are HK Sola, din Norvegia.

Astfel, România continuă în fazele eliminatorii din cupele europene cu patru echipe: trei la feminin şi una la masculin. CSM Bucureşti este calificată în sferturile din Champions League, iar Rapid este în play-off, unde va întâlni Krim.

ADVERTISEMENT

SCM Râmnicu Vâlcea luptă în sferturile din EHF European League, iar la masculin, Dinamo a reuşit calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor, în premieră după schimbarea formatului.

  • 3 victorii a obţinut SCM Râmnicu Vâlcea în EHF European League
  • 44 de goluri a marcat Iryna Glybko în faza grupelor (locul 2 în clasamentul celor mai bune marcatoare)
ADVERTISEMENT