Sport

SCM Râmnicu Vâlcea, start lansat în grupele European League! Victorie fără emoţii cu o echipă din Ungaria

SCM Râmnicu Vâlcea a câştigat fără drept de apel la debutul în grupele EHF European League, scor 40-30, împotriva maghiarelor de la Vaci.
08.01.2023 | 17:46
SCM Ramnicu Valcea start lansat in grupele European League Victorie fara emotii cu o echipa din Ungaria
Bucuria vâlcencelor după victoria cu Vaci. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

SCM Râmnicu Vâlcea este singura reprezentantă a României în grupele EHF European League. Echipa antrenată de Bent Dahl face parte din grupa D, alături de Thuringer, Vaci şi Paris 92.

SCM Râmnicu Vâlcea, start lansat în grupele European League!

Debutul a fost în Sala Traian, împotriva maghiarelor de la Vaci. Iar SCM Râmnicu Vâlcea a început ca din tun grupele competiţiei. Într-o atmosferă superbă, elevele lui Bent Dahl nu le-au lăsat nicio şansă adversarelor.

ADVERTISEMENT

Echilibrul s-a rupt încă din start de meci când vâlcencele au reuşit să se desprindă la şase goluri diferenţă, cu un parţial de 16-10, dar apoi maghiarele au strâns scorul şi chiar au reuşit să egaleze în prima repriză, 17-17.

Totuşi, diferenţa de valoare dintre cele două echipe a fost vizibilă, iar după primele 30 de minute, SCM Râmnicu Vâlcea a intrat la cabine cu trei goluri avantaj: 21-18. Repriza secundă s-a desfăşurat într-un singur sens.

ADVERTISEMENT

Elevele lui Dahl au câştigat la 10 goluri diferenţă!

SCM Râmnicu Vâlcea şi-a extins avantajul şi s-a dus la un maximum de 13 goluri avans în faţa maghiarelor. În final, tabela a indicat scorul 40-30, un festival ofensiv oferit de vâlcence în faţa propriului public.

În celălalt meci al grupei, Thuringer a învins Paris 92, scor 28-24. Este o grupă complicată pentru Râmnicu Vâlcea. Deşi startul este excelent, elevele lui Bent Dahl vor avea de tras pentru a obţine calificarea în sferturi.

ADVERTISEMENT

Absenţe importante pentru SCM Râmnicu Vâlcea

Mai ales că de la SCM Râmnicu Vâlcea lipsesc nişte piese importante, Joavana Kovacevic una dintre cele mai bune jucătoare ale echipei fiind indisponibilă până la finalul acestui sezon, după accidentarea de la Euro.

În faza următoare se califică primele două clasate din grupe. Sferturile de finală sunt ultima oprire înainte de Final Four. În cele două ediţii din European League, de fiecare dată a fost o echipă românească în careul de aşi.

ADVERTISEMENT

Minaur Baia Mare, calificată de două ori la rând în Final Four

În sezonul 2020-2021, Minaur Baia Mare a găzduit turneul Final Four. La vremea aceea pregătite de Costică Buceschi, maramureşencele au încheiat pe locul 3 competiţia, câştigată de Nantes.

Anul trecut, Minaur Baia Mare a reuşit din nou calificarea între cele mai bune patru echipe. A încheiat pe locul patru, după ce au pierdut cu Viborg în semifinale şi cu Herning-Ikast în finala mică.

ADVERTISEMENT