News

Școala nu s-a terminat la un liceu din Constanța. O profesoară nu vrea să încheie mediile, motivând că ar fi viruși în catalogul electronic

Școala nu s-a terminat pentru elevii Liceului Energetic din Constanţa. Profesoara de biologie refuză să le încheie mediile .
20.06.2023 | 16:28
Scoala nu sa terminat la un liceu din Constanta O profesoara nu vrea sa incheie mediile motivand ca ar fi virusi in catalogul electronic
Școala nu s-a terminat la un liceu din Constanța. Colaj Fanatik/ Sursa foto: Hepta.ro/ Captura Facebook Constanta 100%
ADVERTISEMENT

Școala nu s-a terminat la un liceu din România, deși elevii din celelalte unități de învățământ au intrat în vacanță. O profesoară refuză să încheie mediile absolvenților claselor a IX-a şi a X-a, dintr-un motiv lipsit de sens.

Școala nu s-a terminat. O profesoară refuză să încheie mediile, spunând că sunt viruși în catalogul electronic

Situația a fost semnalată la Liceul Energetic din Constanţa. Elevii s-au trezit cu mediile neîncheiate la biologie. Cadrul diactic susține că sunt viruși în catalogul electronic și de aceea a procedat întocmai.

ADVERTISEMENT

Inspectoratul Școlar Județean a fost informat cu privire la acest incident de către directoarea insituției de învățământ. De asemenea, profesoara este cercetată disciplinar din cauza refuzului de a încheia mediile.

„Ne-a comunicat doamna directoare că refuzul doamnei profesoare ar fi legat de o temere cum că aplicaţia ar avea viruşi. În Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ din 13 iunie au luat hotărârea să declanşeze procedura de cercetare disciplinară”, a transmis inspectorul şcolar general al IŞJ Constanţa, Sorin Mihai, potrivit News.ro.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții Inspectoratului au recomandat să fie găsită o modalitate prin care să fie rezolvată această problemă. În acest sens, inspectorul Sorin Mihai spune că profesoara ar putea fi asistată în momentul utilizării catalogului.

„Dacă singura problema este cea legată de operarea în aplicaţie, poate să solicite să fie asistată când utilizează catalogul electronic. O altă persoană să opereze în sistem, dumneaiei să fie prezentă şi să-i comunice notele pe care le are de introdus în aplicaţie astfel încât mediile să fie încheiate cât mai repede.

ADVERTISEMENT

Aştept un răspuns din partea doamnei directoare să vedem dacă această soluţie este şi una care să fie agreată de cadrul didactic”, a adăugat inspectorul şcolar general al IŞJ Constanţa, Sorin Mihai.

Profesoara ar vrea să obțină bunuri de la elevi

Potrivit presei locale din Constanța, elevii s-au prezentat, marți, pe holurile liceului, pentru a o convinge pe profesoară să le încheie mediile. De altfel, Asociația Elevilor din Constanța susține că femeia ar fi apelat la acest tertip pentru a obține anumite bunuri de la absolvenți.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții elevilor mai spun că nu este prima oară când cadrul didactic ar pune adolescenții în această situație. „Conform surselor noastre, profesoara a adus elevii în această situație în scopul obținerii unor bunuri. Astfel, mulți elevi au adus orhidee, flori, ciocolată, cafea, pentru ca aceasta să nu îi lase repetenți, profesoara acceptând aceste bunuri. .

Considerăm această situație una revoltătoare. Punem în atenție faptul că solicitarea sau acceptarea de cadouri de la elevi în scopul încheierii situațiilor școlare reprezintă o faptă penală, anume luarea de mită. Încurajăm elevii aflați într-o astfel de situație să ne contacteze”, a transmis Asociația Elevilor din Constanța, potrivit ct100.ro.

 

ADVERTISEMENT