Aluatul simplu, exact ca cel de pâine, nu are în componența sa lapte și ouă. Așadar, rețeta pentru scovergi poate fi încercată chiar atunci când te apuci de frământat.
Poți pune deoparte o parte din aluatul pentru pâine dacă vrei acest preparat realizat ca pe vremea bunicilor. Cu siguranță, te va trimite direct în copilărie.
Este un produs tradițional simplu și la îndemâna oricui. În plus, poate fi consumat simplu, cu brânză sau cu dulceață. De asemenea, scovergile pot fi date prin zahăr pudră.
Rețetă de scovergi. E un produs tradițional foarte simplu
Totodată, scovergile pot fi unse inclusiv cu miere pentru persoanele care adoră un gust mai dulce. Orice ai alege acestea sunt delicioase.
Ingrediente pentru scovergi:
- 500 grame de făină albă
- 350 – 400 ml de apă călduță
- 2 linguri de zahăr
- 1 lingură de untură solidă
- 1 cub de drojdie
- jumătate de linguriță de sare
- ulei pentru prăjit.
Mod de preparare scovergi. Cum să le faci ca în copilărie:
- Cubul de drojdie se pune la înmuiat în puțină apă călduță
- Într-un bol încăpător se cerne făina în mijlocul căreia se fac o mică adâncitură
- Se adaugă zahărul, sarea, untura și drojdia înmuiată
- Pont: untura poate fi înlocuită cu ulei de floarea soarelui
- Se începe frământarea aluatului picurând puțină apă călduță
- Aluatul obținut se frământă mai bine pe masă sau pe un blat
- Se pune din nou în bol și se lasă la dospit. Bolul trebuie să fie acoperit cu un prosop curat
- Aluatul este gata în momentul în care și-a dublat volumul
- Se împarte compoziția în șase bucăți egale
- Fiecare parte se întinde cu mâinile până la dimensiunea dorită
- Se pune ulei la încins într-o tigaie și se pun scovergile când începe să sfârâie
- Se înțeapă în mijloc cu o furculiță pentru a se rumeni frumos
- Scovergile se prăjesc pe ambele părți
- Acestea sunt numai bune de servit simple sau cu brânză
- Spor la treabă!