News

Scrisoarea impresionantă a unei profesoare din România după moartea unei eleve. „Te regăsesc  peste tot: în prima fotografie, în primul buchet de flori”

Scrisoarea impresionantă a unei profesoare din România după moartea unei eleve pe care a pregătit-o în școala generală, Cadrul didactic a așternut câteva rânduri în memoria fetei
20.04.2022 | 21:10
Scrisoarea impresionanta a unei profesoare din Romania dupa moartea unei eleve Te regasesc peste tot in prima fotografie in primul buchet de flori
Scrisoarea impresionantă a unei profesoare din România după moartea unei eleve pe care a pregătit-o. Sursa foto - ziarularges.ro
ADVERTISEMENT

O scrisoare impresionantă a unei profesoare din România realizată după moartea unei eleve pe care a pregătit-o a devenit viral în mediul online. Rândurile așternute de cadrul didactic au impresionat pe toată lumea.

Ce a scris profesoara după moartea unei eleve pe care a pregătit-o

Fosta dirigintă a fetei a fost devastată de durere la aflarea veștii că inima Darianei a încetat să mai bată. Adolescenta a efectuat o operație la un spital privat din București, dar deznodământul intervenției a fost unul tragic.

ADVERTISEMENT

La câteva zile de la momentul decesului, profesoara Mădălina Nițulescu a evocat personalitatea fetei în câteva rânduri publicate de ziarularges.ro. Aceasta și-a adus aminte și de ”scrisoarea din viitor” pe care fata a realizat-o în urmă cu mai mulți ani.

Diriginta a conceput scrisoarea împreună cu Teodora, cea mai bună prietenă a Darianei, o adevărată ”soră” și cea care i-a fost mereu alături.

ADVERTISEMENT

„Minunata mea Dari, Știu că pașii tăi colindă acum în împărăția îngerilor, știu că ne zâmbești, în hora lor și știu că îți continui, cu aripi de înger, într-o lume mai bună zborul tău înalt început aici, lângă noi.

Deschid cu ochii minții cutia cu amintiri  și te răgăsesc  peste tot: în prima fotografie, în primul buchet de flori, în prima ”întrunire” de cunoaștere a clasei noastre, la un film, în prima petrecere de 1 iunie organizată la mine acasă, în fiecare excursie alături de colegi, în fiecare activitate extrașcolară, în fiecare festivitate de premiere, în fiecare seară de colind, în albumul foto pe care mi l-ați dăruit la final de etapă, în ultimul banchet…și…în toate conversațiile noastre de-a lungul anilor.

ADVERTISEMENT

Zâmbesc recitind ”scrisoare din viitor” scrisă de tine la ultima oră de dirigenție a clasei a V-a. Câte planuri, câte dorințe…ce viitor îți prevedeai! Din el făceam parte și eu, și domnul învățător Moșteanu. Îți imaginai că vei plânge în ziua despărțirii de mine și de colegii tăi. Și…da, ai plâns…am plâns cu toții, neștiind că destinul ne pregătește o despărțire care nu ne va mai usca lacrimile.

Rememorez orele noastre de pregătire împreună, interminabilele discuții ”ca între fete”, râsul nebun care ne cuprindea când abordai tu subiectul nostru preferat sau când privirea ta se întâlnea cu a Teodorei, dând tonul zâmbetelor pline de candoare! Te revăd în penultima bancă a clasei, mereu alături de Teo, mereu amândouă zâmbitoare, încrezătoare, determinate, debordând de optimism și cu toate răspunsurile pregătite la toate întrebările mele. Amândouă, unite în aceeași simțire, amândouă pline de entuziasm și de idealuri.

ADVERTISEMENT

Dari, îmi zâmbești de peste tot și îmi cutreieri fiecare gând.  Zâmbetul tău este în inima mea. Acolo îl voi regăsi mereu! Au rămas atâtea lucuri nespuse, atâtea promisiuni neîmplinite, atâtea planuri, atâea țeluri de atins…off! Pe toate le vom împlini într-o altă dimensiune, cândva, când Dumnezeu ne va reuni, când vom fi din nou echipă. Este o promisiune, a mea și a Teodorei.

Absența ta fizică este o încercare mult prea grea. Vreau să știi că în aceste rânduri, noi două, eu și Teodora am pus toată prețuirea noastră pentru tot ce ai fost tu: inteligență, seriozitate, determinare, spontaneitate, candoare, puritate, bunătate.

Dariana noastră minunată! Vei rămâne un reper în meseria mea de dascăl, iar pentru sufletul meu, un copil perfect! Pentru Teo, vei fi mereu prietena de neînlocuit, sufletul pereche. Ea știe că prietenia voastră va continua dincolo de marginile acestui univers, dincolo de bine și de rău. Ne va fi mereu dor de tine! Însă ochii tăi, două șoapte, ne vor lumina sufletul pentru a găsi alinarea! Zâmbește, Dari! Vine Paștele! Ești lumină lângă noi! Cu infinită dragoste, Diriga și Teo”, a notat cadrul didactic.

Dariana Radu, o tânără de doar 16 ani s-a stins din viață după ce fusese operată de insuficiență cardiacă. Fata a fost internată la spitalul Monza din București.

Mai mulți prieteni și colegi au încercat disperați să o salveze prin donații de sânge, însă totul a fost în zadar.

ADVERTISEMENT
Tags: