News

Scrisori cu otravă trimise către mai multe instituții din Bruexelles. Cine le-a pus gând rău autorităților belgiene

Alarmă în Bruxelles: scrisori suspecte cu pulbere toxică au fost trimise către clădiri oficiale. Autoritățile caută autorii
17.02.2024 | 17:55
Scrisori cu otrava trimise catre mai multe institutii din Bruexelles Cine lea pus gand rau autoritatilor belgiene
Este anchetă de amploare în Bruxelles, după ce mai multe scrisori cu o pulbere toxică au ajuns în trei clădiri oficiale. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Trei clădiri oficiale din Bruxelles au primit scrisori ce conțineau o substanță toxică. Autoritățile caută acum autorul care a pus gând rău autorităților belgiene.

Autoritățile belgiene în alertă pentru a găsi vinovatul

Scrisorile suspecte conțineau o pulbere albă „toxică” și au alarmat autoritățile. Potrivit procurorului regelui din Belgia, cel puțin trei astfel de plicuri au fost primite la Securitatea Statului, la cabinetul ministrului justiției și la Palatul de Justiție.

ADVERTISEMENT

„Pulberea albă găsită în scrisori conţine substanţa toxică brucină (alcaloid înrudit cu stricnina) (…) periculoasă doar atunci când o persoană o ingerează”, se arată în comunicatul procurorului.

Anunțul care a îngrijorat populația a fost făcut vineri seara, 16 februarie, iar investigațiile sunt în desfășurare pentru a stabili originea și intențiile acestei acțiuni.

ADVERTISEMENT

Persoanele expuse, evaluate medical

În urma primirii scrisorilor, toate persoanele care au intrat în contact cu pulberea au fost imediat izolate și supuse unui examen medical. Din fericire, nimeni nu a suferit răni, iar autoritățile au asigurat că măsurile de siguranță sunt luate în mod corespunzător.

Analizele preliminare ale substanței din plicuri au indicat că aceasta conține brucină, un alcaloid înrudit cu stricnina, care este periculos doar în cazul înghițirii, iar contactul cu pielea nu prezintă un risc semnificativ.

ADVERTISEMENT

Incidentul nu este legat de ultimele întâmplări din Bruxelles, spun autoritățile

În timp ce investigațiile continuă, procurorul a exclus orice legătură între incidentul cu scrisorile și evenimentele armate din Bruxelles, în special focurile de armă asociate cu traficul de droguri.

Specialiștii avertizează că acestă distincție este foarte importantă pentru înțelegerea contextului și a posibilelor motive ale celor implicați în expedierea scrisorilor suspecte.

ADVERTISEMENT

De asemenea, autoritățile belgiene rămân vigilente și au solicitat sprijin suplimentar pentru a elucida această situație și pentru a identifica autorii atacului.

Recent, un schimb de focuri de armă a avut loc la Bruxelles, în cadrul căruia două persoane ar fi fost rănite grav. Autorul a fugit imediat după atac, iar o anchetă de amploare a poliției a fost deschisă.

ADVERTISEMENT