News

Scumpire importantă a cartelelor de metrou. Propunerea conducerii Metrorex

02.04.2021 | 15:55
Scumpire importanta a cartelelor de metrou Propunerea conducerii Metrorex
ADVERTISEMENT

O scumpire importantă a cartelelor de metrou i-ar putea ”lovi” pe bucureșteni în următoarea perioadă. La propunerea conducerii Metrorex, prețul călătoriilor din subteran ar putea să sufere o majorare simțitoare pentru toate buzunarele. 

Noua conducere a Metrorex caută să reducă din pierderi și să crească rapid încasările. În acest context, printre alte măsuri, s-a propus mărirea costului unei cartele de călătorie cu metroul cu 20%.

ADVERTISEMENT

Dacă propunerea conducerii instituției se va concretiza, o călătorie va ajunge 3 lei, iar pentru o cartelă cu două călătorii, bucureștenii vor ajunge să plătească 6 lei.

Metrorex propune o scumpire importantă a cartelelor de metrou

Viitorul apropiat ar putea aduce scumpiri în transportul public subteran din Capitală. Cartela la metrou s-ar putea scumpi cu 20 la sută, prețul ajungând astfel la 6 lei. Propunerea a fost înaintată de consiliul de administraţie al Metrorex, potrivit Antena 3.

ADVERTISEMENT

Despre prețul călătoriei de la metrou a vorbit, recent, și ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. La începutul lunii martie, acesta spunea că majorarea ”este o opțiune”, în condițiile în care prețul cartelelor nu a crescut în ultimii 5 ani, dar inflația e mai mare.

Pe de altă parte, o astfel de decizie ar spori mai mult reticența bucureștenilor față de transportul în comun, mai ales pe durata pandemiei, mai spunea ministrul la acea vreme.

ADVERTISEMENT

Metrorex, alte măsuri dure pentru angajați

Conducerea companiei are în plan și o serie de măsuri dure pentru angajați. Astfel, cheltuielile ar trebui să scadă cu 103 milioane de lei, doar pentru acest an. Consiliul de administrație a luat această decizie, iar în luna mai ar urma să se suspende acea majorare de 18% pe care toţi angajații metroului au primit-o anul trecut.

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a explicat săptămâna trecută că salariile s-au dublat în ultimii ani nejustificat, asta aducând pierderi masive în economia companiei.

ADVERTISEMENT

Metrorex a dat o lovitură și celor care dețin spațiile comerciale de la metrou. Conducerea instituției a notificat firma care administrează unitățile din stațiile de metrou ca, în regim de urgență, să fie eliberate și predate către administratorul rețelei de transport subteran toate spațiile comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou.

Pe de altă parte, cei de la Sindicatul Liber Metrou (USLM) au precizat că toate magazinele de la metrou au fost construite conform legislaţiei in vigoare, cu aprobarea Metrorex, iar 80% dintre acestea sunt proprietatea sindicatelor din metrou.

ADVERTISEMENT
Tags: