ADVERTISEMENT
News

Se amână startul școlilor pentru 1 octombrie? Precizările lui Raed Arafat

Autor: Adrian Baciu | 05.09.2020 | 12:07
Se amână startul școlilor pentru 1 octombrie? Precizările lui Raed Arafat
Se amână startul școlilor pentru 1 octombrie? Precizările lui Raed Arafat. Sursa foto: hepta.ro

Se amână startul școlilor pentru 1 octombrie? Iată o întrebare la care secretarul de stat din Ministerul Facerilor Interne (MAI), Raed Arafat, a oferit un răspuns clar raportat la momentul în care ne aflăm.

ADVERTISEMENT

Conform medicului aflat în fruntea Departamentului pentru Situații de Urgență, până în prezent nu s-a pus pe masa oficială a discuțiilor de la nivel înalt acest subiect.

Poziția lui Arafat vine la scurt timp după ce premierul Ludovic Orban dezvăluia în presă că s-a discutat despre posibilitatea reluării cursurilor, fizic, doar din 1 octombrie.

ADVERTISEMENT

Ce spune Raed Arafat despre amânarea startului școlilor pentru 1 octombrie

Raed Arafat, șeful DSU, a declarat, vineri, că până în acest moment a avut loc o discuție oficială cu privire la scenariul ca elevii să revină fizic la școală de la 1 octombrie, iar anul școlar 2020-2021 să înceapă la 14 septembrie cu două săptămâni de învățământ online.

”O discuţie pe o eventuală amânare a prezenţei fizice (a copiilor şi profesorilor la şcoală – n.r.), o discuţie oficială, nu a avut loc. Asta trebuie să se înţeleagă, o discuţie oficială nu a avut loc. Există anumite puncte de vedere şi clar vor fi analizate aceste puncte de vedere, iar eu cred că trebuie comunicat din ce în ce mai mult cu părinţii.

ADVERTISEMENT

Ştiu că a fost o conferinţă de presă a ambelor ministere, Sănătate şi Educaţie, aceste lucruri trebuie repetate, explicate, răsexplicate, până toată lumea înţelege care va fi mersul lucrurilor”, a delarat, vineri seara, Raed Arafat, la Antena 3.

Recent, Ludovic Orban lansase în spațiul public ipoteza conform căreia școlile ar putea începe cu prezență fizică doar de la începutul lui octombrie.

ADVERTISEMENT

”Au fost discuţii pe această temă (ca şcolile să înceapă fizic de la 1 octombrie, iar în intervalul 14-30 septembrie cursurile să fie online – n.r.).

Există puncte de vedere exprimate de specialişti, în special medici, care spun că atât profesorii, cât şi copiii, într-un procent foarte mare, revin din concedii, că o mare parte dintre cei infectaţi au spus că vin din concediu”, spunea Ludovic Orban, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT

Arafat, despre amânarea reluării școlilor după alegeri

Secretarul de stat Raed Arafat a mai spus că nu a avut loc nicio discuţie nici despre o eventuală amânare a școlii până după alegerile locale.

”Nu există discuţii deloc, eu nu am avut nicio discuţie, nu am participat la nicio discuţie, pentru că, de regulă, când sunt discuţii, suntem mai mulţi chemaţi la discuţiile astea şi unele discuţii se poartă în cadrul Grupului tehnico-ştiinţific, care e în cadrul CNSU, pe care îl coordonez personal.

ADVERTISEMENT

Acolo sunt mulţi experţi, epidemiologi, infecţionişti, INSP, Ministerul Sănătăţii, alte ministere. La acest moment nu a avut loc o discuţie oficială pe această linie, urmează să vedem dacă va fi vreo discuţie sau dacă vor fi analizate aceste propuneri”, a menţionat Raed Arafat, citat de Agerpres.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!