ADVERTISEMENT
News

Școala s-ar putea amâna până la 1 octombrie! Elevii vor învăța online în primele două săptămâni

Autor: Alexandru Năstase | 04.09.2020 | 16:35
Școala s-ar putea amâna până la 1 octombrie! Elevii vor învăța online în primele două săptămâni
Elevii ar putea învăța online în primele două săptămâni. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Școala s-ar putea amâna până la 1 octombrie! Acesta este anunțul făcut de Ludovic Orban care a admis că au existat discuții din acest punct de vedere.

ADVERTISEMENT

Premierul afirmă că există o posibilitate ca din 14 septembrie cursurile să se desfăşoare online. El spune că sunt argumente ale specialiştilor care ar putea conduce la o asemenea decizie.

Experții spun că profesorii şi elevii revin din concediu, iar anchetele epidemiologice au arătat că o mare parte din cei infectaţi au fost în concediu. “S-a discutat acest lucru, încă nu s-a luat o decizie în acest sens”, precizează Orban.

ADVERTISEMENT

Școala online până la 1 octombrie

Orban a fost întrebat de jurnalişti, dacă se analizează posibilitatea ca elevii să meargă la şcoală din 1 octombrie, urmând ca din 14 septembrie să înceapă cursurile online.

“Sigur că au fost discuţii pe tema asta, există puncte de vedere exprimate de specialişti, în special de medici din zona epidemiologi, infecţionişti.

ADVERTISEMENT

Aceștia spun că atât profesorii, cât şi copiii, într-un procent foarte mare revin din concedii, că pe anchetele epidemiologice o mare parte din cei infectaţi au spus că au fost în concediu (…)

(…) sau într-un week-end, o deplasare de concediu, şi s-a discutat acest lucru, încă nu s-a luat o decizie în acest sens”, a declarat Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

El a menţionat că o eventuală decizie va fi anunţată în timp util. Orban a spus că a fost o discuţie legată de începerea şcolii online şi în contextul alegerilor locale.

“Aici putem avea o soluţie, să dăm o zi liberă înainte de alegeri şi o zi liberă după, astfel încât să se poată pregăti şcolile în care se organizează secţii de votare”, a explicat premierul.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!