News

Se deschide un nou tronson de autostradă. Pe unde vor putea circula de acum înainte șoferii

Directorul CNAIR a anunțat că luni urmează să fie dați circulației încă 13 km din zona de sud a A0, autostrada de centură a Capitalei
13.04.2024 | 13:43
Se deschide un nou tronson de autostrada Pe unde vor putea circula de acum inainte soferii
Prima inaugurare de autostradă din 2024. Sursa foto: Facebook/ Cristian Pistol
ADVERTISEMENT

Mai mult, deschiderea circulației pe cei 13 kilometri, care fac legătura între DN5 și DN4, va permite deschiderea traficului pe încă șase kilometri din A0. Această porțiune, ce face parte din Lotul 2 (Vidra – Bragadiru), fusese gata încă din toamna anului trecut, însă nu se putea circula din cauza faptului că Lotul 1, ce urmează să fie inaugurat luni, nu era gata.

Se deschide un nou tronson de autostradă

Directorul CNAIR, Cristian Pistol, a anunțat sâmbătă, 13 aprilie, că începând de luni se va putea circula pe aproape jumătate (23 kilometri) din cei 52 de kilometri ai inelului sudic ai A0, autostrada de centură a Bucureștiului. Acest lucru va fi posibil prin deschiderea circulației pe un nou tronson de 13 kilometri, reprezentând un segment din Lotul 1 al autostrăzii.

ADVERTISEMENT

„Circulația pe încă 13 km din #A0Sud, între #DN5 și #DN4 se deschide luni, 15 aprilie, de la ora 14.00! Încheierea lucrărilor pe încă un segment al lotului 1 (#Glina-#Vidra) al sectorului de Sud al Autostrăzii de Centură a Capitalei face posibilă circulația și pe cei 6 km din cei 16,3 km ai lotului 2 (#Vidra-#Bragadiru), finalizați la sfârșitul anului trecut.

De luni se va circula practic pe aproximativ jumătate (23,3 km) din cei 52 de km ai semi-inelului sudic al A0 (între #DN6 și #DN4)”, a scris directorul CNAIR pe pagina sa de Facebook. Practic, este prima inaugurare de autostradă din 2024.

ADVERTISEMENT

Informația fusese deja anunțată la începutul săptămânii de către ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu. Acesta precizase că la începutul verii vor fi deschiși circulației alți zece kilometri din centura Capitalei, urmând să se facă astfel legătura cu Autostrada Soarelui.

„Pe A0 Sud, exact peste o săptămână se vor da în circulație încă 13 kilometri de autostradă, urmând ca undeva în iunie să dăm diferența de 10 kilometri, să se facă legătura de la DN4 – unde se va ajunge săptămâna viitoare – până la Autostrada A2”, a declarat ministrul într-un interviu la Digi24.

ADVERTISEMENT

Inaugurarea porțiunii de luni, 15 aprilie, va deschide circulație pe încă șase kilometri de autostradă. Asta pentru că în luna noiembrie a anului trecut, atunci când a fost recepționat un segment de 16,3 km din Lotul 2, circulația nu a putut fi deschisă decât pe 9 km, în lipsa sectorului din Lotul 1, ce urmează să fie inaugurat luni.

Progres pe autostrada de centură a Capitalei

Practic, în luna iunie, bucureștenii vor putea circula neîntrerupt ce circa 33 de kilometri din A0, porțiune care a luat patru ani pentru finalizare. Ministrul a precizat că cei 10 kilometri de autostradă dintre DN4 și Autostrada Soarelui A2, construiți tot de constructorul Alarko, urmează să fie recepționați în luna iunie.

ADVERTISEMENT

Sorin Grindeanu a mai precizat că în toamnă urmează să fie dați circulației alți 17 kilometri din lotul 3 ai A0. „Și partea de 17 kilometri, lotul 3, adică de la A1, undeva în această toamnă, în septembrie”, preciza ministrul Sorin Grindeanu.

ADVERTISEMENT