Sport

Se încinge lupta pentru Kolo Muani. Suma astronomică pe care e gata să o pună la bătaie Erik ten Hag

Remarcat la Mondialul din Qatar, internaționalul francez Kolo Muani, actualmente la Eintracht Frankfurt, este subiect de luptă aprinsă între PSG și Manchester United.
16.03.2023 | 12:02
Se incinge lupta pentru Kolo Muani Suma astronomica pe care e gata sa o puna la bataie Erik ten Hag
PSG și Manchester United se bat pentru semnătura lui Kolo Muani. Foto: twitter Eintracht
ADVERTISEMENT

Randal Kolo Muani a lăsat Nantes, vara trebută, pentru a ajunge, din postura de jucător liber, la câștigătoarea Europa League, Eintracht Frankfurt. O mutare care i-a ajutat din punct de vedere sportiv, iar acum le poate permite să dea o adevărată lovitură financiară.

PSG vrea să-l repatrieze pe Kolo Muani, dar ten Hag este dispus să pluseze până la 105 milioane de lire sterline pentru a-l duce la Manchester

În martie anul trecut, Nantes și-a dat silința să-i prelungească acordul lui Kolo Muani. Vârful s-a înțeles însă cu Eintracht. Și ulterior avea să vadă că n-a greșit.

ADVERTISEMENT

Trupa din Frankurt a terminat doar pe locul 11 în Bundesliga, dar a câștigat Europa League. Obținând, implicit, calificarea în grupele Ligii Campionilor. Astfel că, în vară, n-a ezitat să semneze un contract pe cinci ani.

A avut un start bun la noua sa echipă, iar acest lucru avea să-i aducă și convocarea la echipa națională. Iar mai apoi, profitând de accidentarea lui Nkunku, s-a regăsit și pe lista pentru Cupa Mondială din Qatar.

ADVERTISEMENT

Între timp marcase în Liga Campionilor. Cu Olympique Marseille, iar mai apoi, în deplasare, cu Sporting, o reușită care a dus-o pe Eintracht, în premieră, în optimile Ligii Campionilor. Fază în care luptă acum contra lui Napoli.

La Mondiale a plecat cu postura de rezervă. O reușită a sa a liniștit însă lucrurile în semifinala cu Maroc. Iar în finala cu Argentina a fost decisiv pentru revirimentul ”cocoșilor”. Și dacă nu era parada lui Dibu Martinez, din finalul prelungirilor, putea deveni eroul Franței.

ADVERTISEMENT

De-atunci, Kolo Muani, care a izbutit în Bundesliga 11 goluri și 12 pase decisive, a intrat în atenția granzilor continentului. Iar Eintracht ar putea să dea o adevărată lovitură financiară pe parcursul unui singur an.

PSG are nevoie de un vârf, pentru a-l elibera, către bandă, pe Kylian Mbappe. Așa cum își dorește starul francez. Și s-a vorbit despre faptul că este dispusă să plătească peste 100 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Doar că, scriu cei de la Bild, citați de Daily Mail, și Erik ten Hag a pus ochii pe el, olandezul fiind dispus să pluseze cu încă 20 de milioane de euro. Iar Manchester United, sub conducerea acestuia, poate reprezenta o opțiune tentantă.

Are deja un trofeu, Cupa Ligii. Și vizează alte două, pe plan intern. Plus Europa League. Acolo unde deplasarea cu Betis, de mâine, pare o formalitate după 4-1 în tur. Și i-ar putea garanta și un statut de titular.

ADVERTISEMENT