Sport

Se întoarce Ronaldo în Premier League? Scenariul prin care CR7 va părăsi Arabia

Cristiano Ronaldo ar putea ajunge din nou în Premier League și chiar în Champions League, dacă arabii de la Al-Nassr vor accepta să-l împrumute în această vară.
21.07.2023 | 09:05
Se intoarce Ronaldo in Premier League Scenariul prin care CR7 va parasi Arabia
Se întoarce Ronaldo în Premier League? Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Deși se apropie cu pași rapizi de vârsta de 39 de ani, Cristiano Ronaldo nu renunță la fotbal. Mai mult, portughezul are șansa de a se întoarce în Premier League și de a juca la cel mai înalt nivel, în Liga Campionilor. Asta, dacă arabii de la Al-Nassr vor accepta scenariul prin care îl vor împrumuta pe CR7 la Newcastle United.

Se întoarce Ronaldo în Premier League?

Potrivit presei din Marea Britanie, Cristiano Ronaldo va profita de problemele de la Newcastle United. Probleme care l-ar putea aduce pe CR7 sub formă de împrumut la echipa care e deținută de Fondul Public de Investiții din Arabia Saudită, la fel ca și Al-Nassr, actuala formație unde joacă portughezul.

ADVERTISEMENT

Practic, echipa antrenată de Eddie Howe, Newcastle United, nu mai poate face transferuri în schimbul banilor pe durata verii, pentru că s-ar încălca regula fair play-ului financiar. În consecință, Newcastle se va baza exclusiv pe împrumuturi, iar trecerea lui Cristiano Ronaldo de la Al-Nassr la Newcastle ar fi o simplă formalitate, în condițiile în care ambele echipe sunt deținute de același patron.

Scenariul pare ideal pentru Cristiano Ronaldo, care ar continua să încaseze salariul faraonic din Arabia Saudită, deși ar juca pentru ”coțofene”. Eddie Howe a fost întrebat recent despre acest transfer, sau la oricare alt jucător de valoare care momentan evoluează în Arabia Saudită. Fără a nega această posibilitate, Howe a fost ”evaziv”, însă jurnaliștii britanici scriu că acest scenariu e foarte aproape de realitate.

ADVERTISEMENT

“Depinde dacă transferul e potrivit sau nu pentru Newcastle. Mereu vom pune interesele clubului pe primul loc”, a declarat Howe, conform Goal.com. Newcastle se confruntă cu încălcarea fair play-ului financiar pentru că a cheltuit aproximativ 400 de milioane de euro pe transferuri din 2021 până în prezent, în timp ce ”plecările” au însumat doar 40 de milioane de euro.

În aceste condiții, pentru a nu fi sancționați de UEFA, cei de la Newcastle vor fi nevoiți să vândă jucători pe sume considerabile de bani, pentru a înclina suficient balanța. Între timp, Cristiano Ronaldo, vedeta celor de la Al-Nassr, a reacționat extrem de dur în presa din Portugalia în urmă cu mai multe zile.

ADVERTISEMENT

Motivul? Cristiano Ronaldo a fost acuzat că ar gestiona campania de transferuri de la Al-Nassr și ar încerca să-și aducă acolo colegi de la națională, cum ar fi Otavio. CR7 a negat cu vehemență acest scenariu și a anunțat că nu se implică niciodată în politica de transferuri a unui club sau în alte chestiuni private ale echipei.

”Este o minciună totală (n.r. că ar fi discutat cu Otavio). Dați vestea ca pe o momeală. Nu e nimic finalizat. S-a spus deja că la Al-Nassr vin 10 sau 15 jucători, dar nu am văzut nimic până acum. Știm că ne vom întări, dar nu avem încă anumiți jucători”, a declarat Cristiano Ronaldo. Presa din Portugalia a speculat că Otavio, care mai are contract până în vara anului 2025 cu FC Porto, ar pleca în Arabia Saudită pentru o sumă considerabilă de bani.

ADVERTISEMENT

Cel care ar insista pentru acest transfer, printre altele, ar fi tocmai Cristiano Ronaldo, vedeta celor de la Al-Nassr. Otavio are 44 de meciuri jucate în sezonul trecut la FC Porto, reușind 7 goluri și 9 pase decisive. La o cotă de piață de 35 de milioane de euro, cei de la Al-Nassr ar trebui să scoată din buzunar o sumă considerabilă de bani pentru a-l transfera. Totuși, în condițiile în care Cristiano Ronaldo ar putea ajunge la Newcastle, arabii ar putea să facă acest sacrificiu pentru a nu rămâne descoperiți.

ADVERTISEMENT