News

Se pregătește o nouă grevă a STB? Mesajul unui lider sindical: ”De data asta, lucrurile stau altfel”

Preşedintele Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti, Vasile Petrariu, a declarat vineri că angajații STB pot intra în grevă generală dacă negocierea noului contract colectiv nu decurge conform așteptărilor.
22.07.2022 | 23:09
Se pregateste o noua greva a STB Mesajul unui lider sindical De data asta lucrurile stau altfel
În ianuarie, bucureștenii au fost afectați 5 zile din cauza grevei de la STB. Foto: facebook.com/SocietateaDeTransportBucuresti/
ADVERTISEMENT

Într-o intervenție în emisiunea Cu Gândul la București, Vasile Petrariu a explicat că după greva din ianuarie au rămas în continuare multe probleme de rezolvat pentru angajații Societății de Transport București.

O nouă grevă a STB, la orizont

Liderul sindical a subliniat că actualul director general al STB, Adrian Criț, nu este dispus să țină cont de cererile angajaților, context în care singura soluție rămâne intrarea în grevă generală.

ADVERTISEMENT

Cel care a fost acuzat că în ianuarie 2022 a organizat ultima grevă de la STB a precizat că nu își dorește să se ajungă iarăși la situația din iarnă.

Petrariu a mai completat că în ciuda soluțiilor propuse, Adrian Criț nu dorește să stabilească un dialog care să împiedice un nou conflict de muncă care poate paraliza transportul de suprafață din București.

ADVERTISEMENT

Suntem în negocierea unui nou contract colectiv de muncă. Până la urmă, au rămas foarte multe lucruri în divergență. Acest director general a spus că el nu va da niciun leu angajaților.

Adrian Criț se opune cererilor angajaților STB

Nu contează că inflația a ajuns la 15%. Am propus niște soluții care să nu însemne costuri foarte mari. Refuză! Dacă nu reușim să încheiem un nou contract de muncă, există mari șanse să ne îndreptăm spre un conflict colectiv de muncă”, a declarat Vasile Petrariu.

ADVERTISEMENT

Mai departe, liderul sindical a punctat că față de greva din ianuarie, o nouă grevă ar putea să fie organizată astfel încât să nu mai poată fi anulată în urma unei decizii a judecătorilor.

De data asta lucrurile stau cu totul și cu totul altfel. Acest conflict colectiv de muncă va fi asumat de sindicat, conform legii”, a mai afirmat Petrariu.

ADVERTISEMENT

Conform spuselor sale, conducerea sindicatului va face tot ce trebuie pentru a respecta legea astfel încât judecătorii să nu aibă motive să declare greva ilegală, cum s-a întâmplat în ianuarie.

ADVERTISEMENT
Tags: