News

Se pregătește remanierea lui Vlad Voiculescu? Ce îi reproșează liberalii

04.02.2021 | 21:34
Se pregateste remanierea lui Vlad Voiculescu Ce ii reproseaza liberalii
ADVERTISEMENT

Tensiunile din coaliția de guvernare sunt tot mai frecvente, astfel că Florin Cîțu ar putea decide o remaniere guvernamentală, în special a miniștrilor care se contrazic între ei.

Miniștrii USR-PLUS fac tot ce le stă în putință pentru a ieși în față, chiar dacă asta implică să critice colegii din PNL, lucru care îi nemulțumește enorm pe liberali.

ADVERTISEMENT

Cel mai cunoscut caz este cel al ministrului Vlad Voiculescu, cel care în ultima vreme a făcut o serie de declarații prin care se contrazice cu Florin Cîțu sau cu alți colegi din Guvern.

Vlad Voiculescu ar putea fi înlăturat din Guvern

Faptul că scaunul lui Voiculescu se clatină e dovedit și de lipsa de susținere publică din partea celor din PNL, potrivit Adevărul. În schimb, Dacian Cioloș a ieșit public pentru a-și anunța susținerea pentru ministrul PLUS.

ADVERTISEMENT

Am încredere că Vlad Voiculescu vrea şi poate să înceapă reforma adevărată a acestui sistem, dar îmi doresc o asumare clară şi de la partenerii de guvernare, pentru că vor apărea cu siguranţă piedici şi oameni care vor încerca să se opună.

Dacă întreaga coaliţie îşi asumă reforma, celor care se vor opune le va fi mai greu să pună piedici”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Vlad Voiculescu pune la îndoială în mod constant spusele lui Florin Cîțu, la fel cum o face și Cristian Ghinea, de la Fonduri Europene, un alt ministru care are șanse mari să fie dat uitării.

Sursele din PNL susțin că Ghinea în loc „să joace în echipă, a ales să ne bată obrazul prin intervenţii în presă”. Nu doar liberalii sunt nemulțumiți de colegii din USR-PLUS, situația fiind valabilă și invers.

ADVERTISEMENT

De exemplu, ministrul Agriculturii Adrian Oros e văzut principalul responsabil privind blocarea vânzătorilor de terenuri, care nu vor mai putea fi înstrăinate ușor începând cu 1 februarie.

ADVERTISEMENT