Sport

Se pun în vânzare primele bilete pentru Euro 2024. Cât costă tichetele la turneul final din Germania

UEFA a anunțat că în luna octombrie va pune în vânzare primele bilete pentru turneul final al Euro 2024, care se va desfășura în Germania.
14.09.2023 | 09:36
Se pun in vanzare primele bilete pentru Euro 2024 Cat costa tichetele la turneul final din Germania
UEFA a anunțat că în luna octombrie va pune în vânzare primele bilete pentru turneul final al Euro 2024, care se va desfășura în Germania. Sursă foto: Sporting News
ADVERTISEMENT

Deocamdată, preliminariile abia au trecut de jumătate și încă nu se știe cu exactitate formațiile care vor lua parte la competiția ce se va disputa între 14 iunie și 14 iulie în 10 orașe din Germania.

Primele bilete la Euro 2024 se vor vinde în octombrie

Deși mai e mult până departe, UEFA a informat pe site-ul oficial că începând cu 3 octombrie va da startul pentru vânzarea de bilete la Euro 2024. Prima etapă a acestui proces va dura până 26 octombrie și fanii vor putea accesa 1,2 milioane de tichete.

ADVERTISEMENT

În această primă fază, se vor vinde bilete pentru meciurile din faza grupelor la prețul de 30 de euro, iar fanii din întreaga lume au oportunitatea de a aplica prin intermediul platformei oficiale de bilete UEFA: EURO2024.com/tickets.

Suporterii care vor să fie prezenți pe stadioane la partidele de la Euro 2024 își pot crea deja contul și pot fi pregătiți pentru când începe procesul de aplicare. Biletele vor fi alocate printr-o loterie corectă și transparentă. Fiecare solicitant va avea aceleași șanse de succes, indiferent de momentul în care cererea este depusă între 3 și 26 octombrie.

ADVERTISEMENT

Cei ghinioniști la faza din octombrie vor fi introduși automat în programul ”Fans First”. Acești fani vor fi primii care vor fi informați despre disponibilitatea biletelor pentru Euro 2024 la care titularii renunță. Suporterii din grupul ”Fans First” vor primi o perioadă de prioritate exclusivă pentru a cumpăra bilete în funcție de clasamentul lor inițial la loterie.

Pentru a permite accesul cât mai multor fani pe stadioane, UEFA a decis că solicitanții pot aplica pentru maximum patru bilete pe meci și vor fi atribuite doar bilete pentru o partidă pe zi pentru fiecare solicitant.

ADVERTISEMENT

Un bilet la finala Euro 2024 ajunge și la 1.000 de euro

În plus, un milion de bilete vor fi puse în vânzare – în strânsă cooperare cu asociațiile naționale în cauză – suporterilor echipelor participante, după tragerea la sorți a grupelor turneului final din 2 decembrie. De asemenea, vor fi păstrate tichete pentru a fi vândute fanilor formațiilor care se vor califica din play-off-urile programate la 21 și 26 martie 2024.

Prețurile biletelor diferă în funcție de faza în care se joacă și de poziționarea în stadion. Tichetele încep de la 30 de euro în faza grupelor și ajung, cel mai mult, la 1.000 de euro în marea finală de la Berlin.

ADVERTISEMENT

UEFA va pune la dispoziție bilete pentru fanii cu dizabilități la fiecare meci. Indiferent de locația lor pe stadion, aceste bilete vor avea prețuri la cea mai accesibilă categorie. Fanii cu dizabilități pot solicita și un bilet de însoțitor gratuit.

O platformă specială le va permite fanilor să-și ofere biletele spre revânzare la valoarea nominală prin EURO2024.com/tickets. Platforma de revânzare a biletelor va fi disponibilă în primăvara anului 2024. Această platformă va permite fanilor să cumpere în siguranță bilete de la alți fani prin canalul oficial de vânzări UEFA.

ADVERTISEMENT