Sport

Se retrage Roger Federer? Anunțul făcut de marele campion elvețian după eliminarea de la Wimbledon

Roger Federer a pierdut categoric în fața lui Hubert Hurkacz în sferturile de finală la Wimbledon și se gândește serios la retragere.
09.07.2021 | 07:58
Se retrage Roger Federer Anuntul facut de marele campion elvetian dupa eliminarea de la Wimbledon
ADVERTISEMENT

Legendarul campion elvețian Roger Federer a pierdut surpinzător în sferturile de finală de la Wimbledon, scor 3-6, 6-7, 0-6 în fața polonezului Hubert Hurkacz. Elvețianul, revenit anul acesta în circuit după cele două operații suferite la genunchi, a declarat că nu știe dacă va mai juca vreodată. Desigur, mi-ar plăcea să joc din nou, dar la vârsta mea chiar nu știu ce se va întâmpla”.

De 8 ori campion la Wimbledon, Federer a suferit cea mai drastică înfrângere pe iarba londoneză. Roger a pierdut pentru prima dată în întreaga carieră un set la zero pe iarbă și e doar la al 5-lea „bagel” încasat în carieră.

ADVERTISEMENT

Roger Federer se gândește la retragere după eliminarea de la Wimbledon. „Nu poți urca tot muntele odată”

Jucătorul cu cele mai multe titluri de Grand Slam în palmares (alături de Rafael Nadal) a spus că are nevoie de timp pentru a se reface și după aceea va lua o decizie. „O să încerc să mă recuperez, iar după voi vorbi cu echipa mea pentru a vedea ce e de făcut în continuare ca să rămân competitiv”.

Întrebat dacă a fost ultima dată când a jucat pe terenul central la Wimbledon, Roger Federer a replicat: „Chiar nu știu, nu știu deloc ce să spun acum, trebuie să mă refac.

ADVERTISEMENT

Obiectivul meu anul trecut a fost să mai joc un Wimbledon, ceea ce am reușit să fac anul ăsta, lucru care mă face fericit. Legat de ce urmează după acest Wimbledon, mă voi așeza alături de echipa mea și vom discuta împreună despre asta”.

Federer a jucat doar al 5-lea turneu în 17 luni după cele două operații care l-au ținut departe de terenul de tenis. Au fost câteva dubii asupra formei sale de-a lungul perioadei premergătoare turneului său favorit, mai ales după înfrângerea suferită la Halle, care l-a afectat vizibil și chiar l-a descurajat.

ADVERTISEMENT

„Știi că ai nevoie de un obiectiv când treci printr-o perioadă de recuperare la fel ca a mea. Nu te poți aștepta ca să urci tot muntele odată, trebuie să faci asta treptat, cu pași mici. Wimbledon a fost primul super pas pentru mine ca să zic așa.

Acum, că totul s-a terminat, o să stau să analizez tot ce s-a întâmplat în această perioadă, să mă liniștesc, să vorbesc cu echipa mea, să vedem ce am fi putut face mai bine, ce a mers conform planului, ce nu a mers, cum se prezintă corpul, cum se prezintă genunchiul, cum sunt din punct de vedere mental?”

ADVERTISEMENT

Critici din partea lui Boris Becker: „Timpul nu stă în loc pentru nimeni, chiar dacă ești Roger Federer”

Roger Federer a fost aproape să producă o surpriză neplăcută încă în primul tur, împotriva lui Adrian Mannarino. Elvețianul nu își găsea deloc ritmul și echilibrul la lovituri, iar la un moment dat era condus cu 2-1 la seturi, moment în care francezul s-a accidentat și a fost nevoie să se retragă la scorul de 2-2.

Roger a crescut în evoluții cu fiecare meci împarte, reușind victorii importante împotriva unor nume de top precum, Richard Gasquet, Cameron Norrie și Lorenzo Sonego, dar, din nou, lipsa ritmului și a echilibrului în lovituri și-au făcut simțită prezența în meciul din sferturi. Aceasta este prima înfrângere a lui Roger Federer în minimul de seturi la Wimbledon după o pauză de 19 ani.

Au fost câteva puncte jucate ciudat de Roger Federer în tie-breakul setului doi, lucru pe care nu-l vedeam la el pe iarba londoneză”, a declarat fostul mare jucător german Boris Becker

De 3 ori campion la Wimbledon, Becker a mai adăugat: „E normal ca toată lumea să facă greșeli, dar când ești un perfecționist, așa cum e Roger Federer, greșelile parcă nu fac parte din jocul tău. Loviturile sale au fost complet ratate. Asta se poate întâmpla un game sau un set, dar lui i s-a întâmplat tot meciul, ceea ce este foarte ciudat.

Nu ne rămâne să ne întrebăm decât ce s-a întamplat, iar singurul care are răspuns la asta este chiar el. Cum s-ar zice, timpul nu stă în loc pentru nimeni, chiar dacă ești Roger Federer”.

ADVERTISEMENT