Fotbal intern

Se schimbă orașul finalei Cupei României? ”Totul depinde de echipele calificate în ultimul act”. Varianta surpriză propusă

06.03.2020 | 19:20
Se schimbă orașul finalei Cupei României? ”Totul depinde de echipele calificate în ultimul act”. Varianta surpriză propusă
Se schimbă orașul finalei Cupei României? ”Totul depinde de echipele calificate în ultimul act”. Varianta surpriză propusă. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

La începutul acestei săptămâni, Comitetul de Urgență al FRF a decis că finala ediției 2019-2020 a Cupei României se va disputa pe stadionul ”Ion Oblemenco” din Craiova. Peste doar două zile, Universitatea era eliminată din competiție, iar unele voci din fotbalul intern vorbesc de mutarea finalei într-un alt oraș.

Se schimbă gazda finalei Cupei României? ”Totul depinde de echipele calificate în ultimul act”

În careul de ași al Cupei României din acest sezon au mai rămas Dinamo, Sepsi Sfântu Gheorghe, Poli Iași și FCSB.

Aurel Țiceanu, vicepreședintele Comisiei Tehnice a Federației Române de Fotbal a vorbit despre șansele ca finala Cupei României să fie mutată de pe ”Ion Oblemenco”.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a fost eliminată din Cupa României, după 2-3 la Iași, iar organizatorii ar putea avea o problemă dacă în finală vor ajunge cele două mari rivale, FCSB și Dinamo.

Într-o intervenție pentru Prosport, Aurel Țicleanu spune că partida din finală ar putea să se joace pe un alt stadion.

ADVERTISEMENT

”Este devreme să vorbim de așa ceva. E o lovitură pentru cei de la Craiova, dar nu cred că ei pot face demersuri în sensul ăsta.

Mă gândesc că dacă se joacă FCSB – Dinamo în finală, atunci ei ar vrea să se joace pe Arena Națională, dar stadionul este închis pentru Campionatul European. Totul depinde de echipele calificate. Momentan suntem la faza semifinalelor.”

ADVERTISEMENT

Arena Națională cade. Varianta Târgu Jiu propusă

Finala Cupei României ediția 2019-2020 nu se poate juca pe Arena Națională, dat fiind faptul că stadionul va intra sub coordonarea UEFA.

Cu toate acestea, ultimul act ar putea rămâne în Oltenia și în cazul în care se mută de pe ”Ion Oblemenco”. Varianta propusă: Târgu Jiu!

ADVERTISEMENT
  • 12.386 de locuri are stadionul din Tg Jiu, inaugurat în 2019

”Poate să fie o finală între Sepsi și Poli Iași. Meciul ar trebui să se joace acolo unde doresc cele două echipe. Eu cred că ar trebui să se joace pe un stadion nou. Finala ar putea să aibă loc la Târgu Jiu, dar nu cred că Poli Iași e dispusă să facă un asemenea drum lung.

Depinde de cei de acolo. Orașul care va organiza, echipele care vor juca și FRF. Cred că o să se ajungă la un acord”, a mai spus Aurel Țicleanu pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERN
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri