Fotbal international

Se suspendă La Liga?! Federaţia spaniolă aşteaptă decizia Guvernului! Jucătorii şi oficialii sunt de acord

11.03.2020 | 16:22
Se suspenda La Liga Federatia spaniola asteapta decizia Guvernului Jucatorii si oficialii sunt de acord
ADVERTISEMENT

După Serie A, suspendată pentru prima dată în istorie după Al Doilea Război Mondial, Federația din Spania se gândește să facă același lucru și cu La Liga. Totul depinde de Guvern.


UPDATE, 11 martie 2020, ora 18:21 / Oficialii fotbalului spaniol au făcut un prim pas în direcția suspendării fotbalului în Spania. Astfel, finala Cupei dintre Bilbao și Real Sociedad, programată inițial pentru 18 aprilie, a fost amânată. Conform presei iiberice, o dată posibilă a disputării ar fi 30 mai 2020. 

ADVERTISEMENT

La Liga, suspendată de Federație?

Conform cotidianului spaniol AS, Luis Rubiales susține suspendarea Primera Division, după modelul Serie A. Președintele Federației Regale Spaniole de Fotbal ia în considerare această măsură radicală, în condițiile în care epidemia din Spania devine o problemă reală.

Decizia finală va fi luată împreună cu reprezentanții cluburilor și cu AFE, sindicatul fotbaliștilor din campionatul Spaniei. Este așteptat un anunț oficial în cursul zilei de miercuri, 11 martie, însă toți factorii indică spre o suspendare imediată a campionatului în Spania.

ADVERTISEMENT

Guvernul Spaniei  va avea ultimul cuvânt de spus, prin reprezentanții Ministerul Sănătății.

În condițiile în care și cluburile, dar și Federația, tind spre un astfel de deznodământ, suspendarea tuturor ligilor fotbalistice din Spania pare a fi o chestiune de timp.

Totuși, menționează AS, ar exista anumite cluburi care ar dori inițial menținerea partidelor în calendar, însă fără spectatori.

ADVERTISEMENT

Cine va câștiga campionatul dacă se suspendă?

În cel mai negru scenariu, în care La Liga s-ar suspenda definitiv, ar rămâne dilema cui i-ar trebui acordat titlul de campioană. Conform larazon.es, regulamentul nu are niciun paragraf care să facă referire la cazurile de forță majoră, cum ar fi epidemia de coronavirus.

În aceste condiții, singura soluție viabilă, cred jurnaliștii spanioli, ar fi acordarea titlului de campioană echipei care se află pe prima poziție a clasamentului în momentul în care campionatul va fi suspendat oficial.

ADVERTISEMENT
  • FC Barcelona ar fi campioană dacă astăzi s-ar suspenda definitiv La Liga