Sport

Se termină telenovela Frenkie de Jong? Presa engleză vorbește despre un acord cu Manchester United

FC Barcelona și Manchester United s-au înțeles de săptămâni bune pentru transferul lui Frenkie de Jong, iar presa engleză susține că transferul pare iminent după ce englezii au bătut palma cu agenții jucătorului.
10.08.2022 | 22:10
Se termina telenovela Frenkie de Jong Presa engleza vorbeste despre un acord cu Manchester United
Potrivit presei engleze, telenovela Frenkie de Jong pare să se apropie de final. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Într-un moment în care pe fir a intrat și Chelsea, iar jucătorul părea decis să rămână la FC Barcelona, Frenkie de Jong pare tot mai aproape de Manchester United. Presa engleză susține că mutarea este aproape realizată, iar prezența agenților jucătorului în Catalunya pare legată tocmai de acordul final al jucătorului.

I-a luat fața Manchester United lui Chelsea în cazul Frenkie de Jong?

Este limpede, și-n cazul lui Frenkie de Jong vorbim despre o telenovelă. Poate nu de amploare celor care i-a avut drept protagoniști pe Mbappe sau Lewandowski. Dar tot telenovelă.

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere sportiv, olandezul avea toate atuurile să continue la FC Barcelona. Cu atât mai mult cu cât, sub conducerea lui Xavi, și-a regăsit forma.

De altfel, tehnicianul l-a folosit în pre-sezon. Inclusiv în partea a doua a meciului cu Pumas UNAM, pentru Trofeul Joan Gamper, de duminică. Când a și marcat.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte însă, Frenkie de Jong reprezintă un element cheie și din punct de vedere financiar. Prin cota sa de piață, dar și impactul asupra masei salariale.

Afacere de 85 de milioane de euro plus bonusuri!

Iar în contextul deja cunoscut pe care-l traversează clubul, s-a considerat că, per total, vânzarea sa ar oferi beneficii superioare impactului pe care l-ar avea în teren.

ADVERTISEMENT

Iar catalanii au bătut palma, de vreme bună, cu Manchester United. Pentru 85 de milioane de euro plus bonusuri. Doar că, jucătorul, nu a dorit să părăsească echipa.

S-a spus că este din pricina faptului că nu joacă în UEFA Champions League. Însă, între timp, Chelsea a anunțat că le oferă catalanilor aceleași condiții financiare pentru a-l aduce pe Stamford Bridge. Mai mult, pentru că Tuchel ar vrea să lucreze iar cu Aubameyang, au făcut o dublă ofertă, pentru a bate propunerea lui United.

ADVERTISEMENT

Dar Frenkie de Jong a rămas în continuare impasibil. Nici măcar amenințarea cu instanța, pentru contractul schimbat de Bartomeu cu câteva zile înainte de demisie, ”mutare” considerată ilegală de actuala conducere, nu i-a schimbat opinia. Până astăzi?

Agenții săi au bătut palma cu United și sunt în Barcelona

S-ar părea că da. În această după-amiază, Ali Dursun și Hasan Cetinkaya, agenții lui Frenkie de Jong, dar și ai lui Martin Braithwaite au aterizat pe terminalul de zboruri private de pe aeroportul El Prat.

Presa spaniolă a speculat că aceștia vin să rezolve aspectele legate de ultimele declarații ale conducerii lui FC Barcelona, privind acțiunile legale.

Însă, din Insulă, vin alte informații. The Sun susține că Dursun și Cetinkaya au bătut palma cu Manchester United. Iar în aceste condiții, prezența agenților este legată de oficializarea transferului.

Manchester United vrea să scape de Cristiano Ronaldo

Pe de altă parte, transferul lui Frenkie de Jong nu reprezintă singura schimbare majoră care ar urma să se producă la Manchester United. Este, se spune, iminentă, și despărțirea de Cristiano Ronaldo.

Portughezul și-a exprimat în repetate rânduri dorința de a pleca. Clubul a dorit să-l păstreze, însă lucrurile s-au degradat serios în vestiar. Iar colegii săi spun că un transfer al portughezului ar schimba starea de spirit în cadrul lotului.

 

ADVERTISEMENT
Tags: