News

Sebastian Burduja, un nou atac la Nicușor Dan: ”Capitala nu are buget aprobat. Bucureștenii nu mai au timp de jocuri politice”

Președintele PNL București îl critică din nou pe Nicușor Dan, dar și pe ceilalți potențiali contracandidați la Primăria Municipiului București.
12.03.2024 | 18:47
Sebastian Burduja un nou atac la Nicusor Dan Capitala nu are buget aprobat Bucurestenii nu mai au timp de jocuri politice
Sebastian Burduja îl acuză pe Nicușor Dan că întârzie nejustificat bugetul Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Sebastian Burduja, în prezent ministru al Energiei, care și-a anunțat dorința de a candida la primăria generală a Capitalei din partea PNL sau alianței PSD-PNL, a lansat o serie de critici atât la adresa lui Nicușor Dan, dar și a celorlalți potențiali contracandidați.

Sebastian Burduja, un nou atac la Nicușor Dan

Președintele PNL București îi critică pe colegii de arenă publică pentru că au alte preocupări şi au intrat în campanie, iar în acest timp bucureștenii suferă, iar Capitala încă nu are buget.

ADVERTISEMENT

”Bucureștenii sunt sătui de scandal şi calcule politice. Politica trebuie să fie despre cetățeni, nu despre politicieni. Iar problemele bucureștenilor sunt multe, grave și urgente — nu de azi, de ieri.

Colegii mei de arenă publică au alte preocupări, au intrat în campanie. Unii atacă, alţii fac show, alţii s-au transformat în sociologi: vorbesc despre ‘polarizare’, desenează axe politice şi recunosc cu seninătate că ‘prezintă public doar părţile din sondaje care îi avantajează’.

ADVERTISEMENT

Din acest spectacol jenant, cel mai mult pierd bucureștenii. E mijloc de martie, iar Capitala nu are buget aprobat. A depășit toate termenele legale.

După ce a întârziat o lună dezbaterea pe buget, primarul general s-a gândit să îi lase pe bucureșteni fără căldură, apă caldă și – mai nou – transport public.

ADVERTISEMENT

Gaura din bugetul pe care îl propune este de 1 miliard de lei, bani pe care se încăpățânează să îi aloce la ‘bunuri și servicii’ și pe evenimente de campanie finanțate din banii bucureștenilor”, a scris pe Facebook Sebastian Burduja.

Acesta l-a acuzat pe Nicușor Dan că a refuzat să discute cu el pe tema proiectului de buget, dar și că i-a lăsat pe colegii săi cu ochii în soare și nu a rezolvat nimic.

ADVERTISEMENT

”Miercurea trecută am fost la primărie, Nicușor lipsea. Joi i-am trimis pe colegii mei să lucreze pe buget cu el, s-au văzut și a rămas ca revine el cu un răspuns. Răspunsul nu a mai venit niciodată, probabil a avut lucruri mai importante de făcut.

Ieri a convocat din senin o ședință de Consiliu General, cu aceeași gaură în buget. Așa nu se va rezolva problema!

Pentru mine un lucru e clar. Bucureștenii nu mai au timp de jocuri politice. Și nici nu pot rămâne fără transport public, apă caldă și căldură.

Dacă vrem să producem o schimbare, aceasta se face în echipă, cu un proiect solid, care susține nume noi, cu speranță pentru viitor și majorități funcționale. Altfel, va fi același circ, fără rezultate și fără soluții pentru problemele bucureștenilor”, a mai scris șeful PNL București.

ADVERTISEMENT