Fotbal intern

Sebastian Colțescu arbitrează Dinamo – FCSB! Al doilea derby din carieră

02.02.2021 | 16:39
Sebastian Coltescu arbitreaza Dinamo  FCSB Al doilea derby din cariera
ADVERTISEMENT

Arbitrul Sebastian Colțescu a fost delegat de CCA să conducă meciul Dinamo – FCSB, din etapa a 21-a a Ligii 1, acesta fiind al doilea derby din carieră pentru centralul din Craiova.

Este prima întâlnire de calibru pentru el, după ce la începutul lunii decembrie a fost implicat în scandalul de rasism de la partida PSG – Istanbul Bașakșehir din Champions League.

ADVERTISEMENT

Rezerva lui Ovidiu Hațegan pe Parc des Princes, Colțescu a fost acuzat de turci de rasism, după ce l-a identificat pe antrenorul secund Pierre Webo cu apelativul ”ăla negru”.

Derby-ul Dinamo – FCSB va fi arbitrat de Sebastian Colțescu

După ce l-a protejat o perioadă după imensul scandal de la Paris, CCA a decis să-i încredințeze arbitrului Sebastian Colțescu eternul derby al fotbalului românsc: Dinamo – FCSB, programat miercuri, 3 februarie, de la ora 20:45.

ADVERTISEMENT

Colţescu, care se află la al doilea ”Derby de România” din carieră, va fi ajutat de Daniel Mitruţi şi Mihai Marica. Rezervă va fi Ionuţ Coza, iar observator de arbitri a fost desemnat Liviu Ciubotariu.

Craioveanul a mai condus un Dinamo – FCSB la 10 mai 2013, meciul din etapa a 31-a de atunci fiind câștigat de roș-albaștri, scor 2-0, după autogolul lui Boubacar Mansaly și reușita lui Cristi Tănase. Singurul supraviețuitor al acelui meci din cele două formați este Lucian Filip, dar fotbalistul de la FCSB nu va putea evolua din cauza unei accidentări.

ADVERTISEMENT

După acea întâlnire au existat foarte multe discuții legate de arbitrajul lui Colțescu, acesta fiind acuzat de ambele părți. FCSB a reclamat faptul că nu i-a eliminat pe Laurențiu Rus și Sorin Strătilă, în timp ce ”câinii” și-a fi dorit un cartonaș roșu pentru Iasmin Latovlevici.

Avantaj FCSB cu Sebastian Colțescu la centru

După celebrul incident de la Paris, Sebastian Colțescu a arbitrat doar două meciuri, ambele în acest an, în Liga 1: Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – Astra Giurgiu 4-1 și FC Botoșani – FC Hermannstadt 1-0. ”Centralul” nu a primit oficial nicio suspendare.

ADVERTISEMENT

Colțescu a arbitrat 311 partide în Liga 1, dintre care nouă în actualul sezon. El le-a condus pe Dinamo și FCSB de 75 de ori în carieră, iar roș-albaștrii au un mic avantaj când l-au avut la centru.

În 40 de partide conduse de centralul craiovean, FCSB a înregistrat 25 victorii, opt remize și șapte înfrângeri, în t timp ce Dinamo are o linie de 18 victorii, șapte remize și zece înfrângeri în 35 de întâlniri.


  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – FCSB: 7,10 este cota pentru „peste 4,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT