Life

Secretele pe care le ascunde un oraș important din România. Oamenii trăiesc deasupra a sute de tuneluri subterane. Unde duc galeriile

Secretele pe care le ascunde un oraș din România. Locuitorii săi trăiesc deasupra a sute de tuneluri ascunse în pământ. Unde se află.
23.04.2023 | 08:00
Secretele pe care le ascunde un oras important din Romania Oamenii traiesc deasupra a sute de tuneluri subterane Unde duc galeriile
Secretele pe care le ascunde un oraș important din România. Ce este în Focșani. Foto: atlas-geografic.net
ADVERTISEMENT

Care sunt secretele pe care le ascunde un oraș important din România. Locuitorii săi trăiesc deasupra a sute de tuneluri subterane. Orașul Focșani are numeroase galerii și beciuri care au fost acoperite acum mult timp.

Secretele pe care le ascunde un oraș important din România. Ce este în Focșani

Orașul a fost reconfigurat în perioada comunistă și atunci au fost îngropate multe dintre tuneluri pe care oamenii locuiesc acum fără ca măcar să știe.

ADVERTISEMENT

Rețeaua de catacombe a început încă de pe vremea când orașul era împărțit între Moldova și Țara Românească. Galeriile erau construite pentru a-i deruta pe hoți și cei care veneau în oraș.

Au fost descoperite multe dintre aceste galerii începând din anul 1977, când au avut loc multe demolări. La hotelul Unirea din oraș a fost descoperit un beci imens. Un alt tunel a mai fost găsit în Complexul Zimbrului și în fața fostei biserici „Domneasca”.

ADVERTISEMENT

Aici a fost găsit cel mai mare număr de beciuri, anume 6, toate având o lungime de 12 m și o lățime de 8 m. Dar astfel de locuri subterane au fost descoperite în mai multe zone din oraș.

Unde se află tunelurile ascunse în oraș. Secretele bine păzite ale orașului

Un tunel se află în zona ceasului din centru și lângă teatru. Muncitorii au mai descoperit un astfel de tunel și sub colegiul național Alexandru Ioan Cuza.

ADVERTISEMENT

În timp ce nu există o variantă oficială despre ce reprezintă acele tuneluri, locuitorii din Focșani sunt de părere că ele fac parte dintr-un fost oraș de legendă.

Se știe de existența acestor beciuri din anii 1930 și ar exista în total de 280 de tuneluri. Acestea ar fi servit drept adăpost pentru locuitori, în condițiile în care ar fi existat o situație tragică.

ADVERTISEMENT

Se mai crede că aceste galerii din Focșani aveau rolul de a adăposti bunurile pentru contrabanda cu alcool, la mare popularitate în urmă cu câteva secole, dar și averile. Cel mai lung tunel din Focșani măsura 40 de m.

ADVERTISEMENT